Logotype för Storfors kommun

SM-guldvittring för Storfors BTK

Efter första mötet med svenska mästarna Eslöv PK har Storfors BTK nu guldvittring.

En spännande match, med nervkittlande bollar, slutade 5-1 till hemmapublikens kraftfulla jubel.

Se en kort film från finalvinsten här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Storfors tog ledningen direkt och ledde med 3-1 efter fyra matcher.
Matcherna mellan Marianne Juhász och Eslövs Daniela Moskovits och mellan Ji Gau Jun och hemmalagets Katerina Toliou spelades därefter parallellt. Det skulle bli två stycken fem set långa rysare där publiken växlade mellan total tystnad och vrålande jubel.

Jublet från Marianns vinst hade knappt tystnat när det var Katerinas tur avgöra med en lång boll och resultatet 14-12.

Att hemmalaget skulle slå Eslövs Ji Gau Jun som hittills inte förlorat en enda match var en överraskning även för Katerina.

- Först var jag stressad för jag har inte spelat mot henne förut, och inte mött många kineser i spel. Men jag upptäckte att hon gjorde misstag och utnyttjade det. Jag höll mig lugn och attackerade när hon inte var beredd, säger Katerina.

Mariann var också jublande glad efter segern.

- Vi vann med 5-1. Jag vet inte hur det gick till, men jag är så glad. Nu ska vi försöka göra samma sak igen på onsdag, skrattar hon.

Tränarna Anders Hulth och Tomas Bergquist är tårögda och svettiga direkt efter matchen.

- Som jag sa innan matchen krävdes det att vi skulle spela på hundra procent för att ha en chans. Idag spelade vi på minst 110 procent, jag är så otroligt stolt över det här laget, säger Anders Hulth.

- Att vi kunde ta hem segern på det här sättet och slå ut Eslövs kinesiska spelare som skulle vara oslagbar, det är otroligt stort. Vilka spelare vi har, säger Tomas.

En bit över hundra åskådare hade hittat till Sporthallen för att stötta hemmalaget. Dina Meshref menar att hon spelar bättre med hjälp av det massiva stödet.

- Under en pingismatch får man ju peppa sig själv för att lyfta. Här i Storfors gör publiken det och jag kan fokusera helt på spelet, säger Dina, som på kort tid fått en speciell känsla för Storfors.

- För mig är ju detta med att bo i någons hem helt nytt, men det känns så bra. Jag har ofta hemlängtan när jag är ute och spelar, men i Storfors känns det som att jag redan är hemma, säger hon.

I publiken satt bland andra Margareta Johansson och Ulla Zreloff som åkt från Revsand, söder om Kristinehamn.

- Vi har ju följt pingis-VM på tv, men det här är mycket mer spännande. Vilken stämning och vilka spelare! säger Margareta.

Kommunalråd Hans Jildesten säger att guldvittringen för Storfors BTK är viktig för hela kommunen.

- Jag vill ju att alla ska vara stolta över att bo i Storfors. Att vi har ett bra lag av tjejer som verkligen vill vara här och spela för oss lyfter samhället. Det är en av alla bra saker vi kan vara stolta över, säger Hans Jildesten, som följde matchen från läktaren.

- Det var nästan olidligt spännande. Men vilken känsla när Katerina slog in sista bollen, säger han.

Kommunchef Mats Öhman fanns också på plats.

- Vilken stämning det var i sporthallen. Det står 3-1, två matcher pågår parallellt och det pratas på läktaren om 3-2 eller till och med 3-3. Så gör Storfors spelare en heroisk insats och vänder hela spelet. Det var otroligt, säger han.

Lagets plan med att ta hem alla sex spelare och verkligen ladda upp tillsammans i Storfors under flera dagar verkar ha burit frukt. Nu åker man till Eslöv redan under tisdagseftermiddagen för att hinna ladda upp i lugn och ro där inför den viktiga returmatchen på onsdag kväll.

Senast publicerad av Eva Wiklund