Logotype för Storfors kommun

SM-brons till Storfors BTK

Storfors BTK får nöja sig med en bronsmedalj i SM-slutspelet. Det står klart efter att Storfors förlorade sina andra semi-finalmatch mot Ängby SK under fredagskvällen.

- Jag är nästan mer besviken nu än när vi åkte ur i kvartsfinalen förra året, för i år kände vi att laget var så bra att vi kunde ha gått till final, säger tränaren Anders Hulth.

Det var inför en näst intill fullsatt sporthall som Storfors damer slogs för ett SM-silver. Publiken var både ljudlig och engagerad – något som gillades av Storforspelarna.

- Det är härligt med ett sådant stöd, säger Audrey Mattinet, som vann en och förlorade en av sina två matcher.

Lagkamraten Cristina Kont förlorade sina båda matcher, men hon gav publiken en riktigt rafflande show när hon tampades med Ängbys Linda Bergström och Rachel Moret. Det blev nervkittlande femsetare där det var mycket knappa marginaler. Den här gången hade Storfors inte marginalerna på sin sida.

- Men resultatet 5-1 är inte lika rättvisande som i förra matchen. Våra tjejer spelade mycket bättre än resultatet visar, säger tränare Tomas Bergquist.

Det blir med största sannolikhet ytterligare en säsong för Storfors BTK.

- Tjejerna vill troligen fortsätta och då ställer vi upp. Vi ska diskutera detta under helgen. Vi har tagit ett kliv upp varje säsong. Nästa år siktar vi självklart på att gå till SM-final, säger Anders Hulth, som också vill ge en eloge till den 150-hövdade publiken.

- Vilket drag, det är så att jag blev rörd! Tack för att ni kom, det betyder så oerhört mycket för oss, säger han.

Olle Rodéhn trivdes på åskådarplats och kom fram för att tacka efteråt.

- Tack för att vi får se sån här otrolig nivå på sport i Storfors. Det är magisk, säger han.


Senast publicerad av Eva Wiklund