Logotype för Storfors kommun

Sista söndagsserveringarna på Berget i Lungsund

Varje söndag i juli har Lungsunds hembygdsförening haft öppen servering och liten loppis på Berget i Lungsund. Nu återstår två söndagar – och dessutom en hembygdsfest.

- Vi har haft fler besökare än vanligt i sommar vilket naturligtvis är väldigt roligt. Vi tror att det beror på intresset för våra lokala konstnärer, säger föreningens ordförande Eva Poulsen.

Serveringen pågår klockan 14.00-16.00, men den 31 juli bjuder man även in till allsång med Jan Olsson och Gunnar Johansson från klockan 16.00.

Nytt för i år är att föreningen även har haft lokala konstnärer på besök med konstutställningar flera söndagar.
Den 7 augusti kan man se både konst och keramik av Katarina Thollander. Man kan även gå på tipspromenad redan från klockan 13.00. Just den dagen firas också Hembygdens dag över hela Sverige.

Hembygdsgården är ett vackert och vilsamt utflyktsmål i sig och är en av de äldsta byggnaderna i socknen. Här har det varit både kronotorp och gästgiveri och husen ligger med fantastisk utsikt över Sjön Öjevettern. I de olika lokalerna; huvudbyggnaden, stallet och logen, finns mängder av gamla föremål att se och man kan också boka en privat visning av gården vid annan tid.

Lördag den 13 augusti vankas också traditionell hembygdsfest från klockan 15.00 med under hållning av Kenny Ludvigsson från Hagfors. Han kommer att framföra visor från våra mest kända visförfattare. Då blir det också servering, hästskokastning och lotterier.

Öppettider: söndagar till och med den 7 augusti kl 14-16 samt vid olika arrangemang.

Hemsida: hembygd.se/lungsunds-hembygdsf-rening

Information/boka egen visning: Ordförande Eva Paulsen 070-249 31 93.

Senast publicerad av Eva Wiklund