Logotype för Storfors kommun

Sista chansen se konstutställningarna i Lundsberg under helgen

Under Kammarmusikveckan i Lundsberg bjuder fyra konstnärer också på konstutställningar i olika lokaler i anslutning till Café Strömstaren.

Här finns allt från glaskonst, konstfulla bruksföremål i trä, broderade armband, örhängen, akvareller och verk målade på gamla tapeter.

Konstutställningarna har fått något mindre uppmärksamhet än kammarmusikveckan som lockat 60-70-talet besökare till varje föreställning under veckan. Men under onsdagen verkade besökarna även ha hittat utställning och café.

Erna Britt Carlsson började måla som pensionär, men har alltid haft ett konstintresse. Idag har hon övergått mer från olja till akvarell och akryl. I den fina källarlokalen trängs de många verken som till stor del är inspirerade av naturen. En hel del tavlor har redan fått röda prickar och Erna-Britt är glad över varje besökare.

- Det är jätteroligt att få vara med här och att få prata med alla konstintresserade besökare. Idag har det varit full rulle, säger hon.

Förutom Erna-Britt finns Marianne Rosander, Sven-Erik Thor och Inger Boman på plats. Sven-Erik jobbar i trä, men vill egentligen inte kalla sig konstnär.

- Jag tillverkar bruksföremål i trä som man kan använda, exempelvis för att sitta i eller skrapa fötterna på, säger han, och visar en stol som är både vacker och bekväm.

Marianne Rosander jobbar just nu intensivt med färgflagor, papperstugg och överblivna titanark från en juvelerare.

- Jag gillar återbruk och att vara kreativ utifrån det, säger hon.

Förutom sina egna verk visar och säljer hon även sin systers broderade armband.

– Just nu är färgflagor mest aktuellt och jag gillar att pilla tills det blir riktigt bra, säger Marianne. som har en hel del verk med olika inriktning att erbjuda.

Inger Boman visar glasfat och de allra vackraste glasörhängen i sin utställningslokal. Det var först när hon gick i tidig pension som hon fick mer tid att utveckla sin kreativa sida. Hon gick en kurs i glaskonst och fick lära sig att lägga glas i flera lager för att få fram de speciella effekterna. Under de senaste åren har hon också satsat både tid och pengar på att bygga upp en webbportal för kreativa näringsidkare över hela Europa.

- Tanken att man att lätt ska hitta vad man än söker; teater, designers, olika musiker, konstnärer och så vidare. Dessutom blir det ett fönster för att utövare, säger hon. Sidan hittar man på www.lookforskill.com.

Alla konstnärer har anknytning till Lundsber och de bor dessutom i trakten under sommartid.

Konstutställningen och caféet har öppet lördag 13 juli och söndag 14 juli klockan 14-18 samt efter kvällskonserterna.

Återstående konserter under kammarmusikveckan i Lundsberg är:

Lördag 13 juli kl 19.00 i Lundsbergs kyrka
Johannes Rydén på cello och Max Merazzi-Jacobsson på piano. Verk av Claude Debussy, Robert Schumann, Emil Sjögren och Ludwig van Beethoven.

Söndag 14 juli kl 19.00 i Lundsbergs kyrka
Avslutningskonsert med Anouchka Evenhuis på blockflöjt, sopran Maria Jacobson Picasso med sång, Silvio Merazzi på trumpet samt Clas Andersson på orgel.
Verk av Benedetto Marcello, J.S. Bach. Oskar Fredrik Lindberg, Georg Friedrich Händel, Georg Friedrich Telemann och Sergei Rachmaninov.

Efter konserterna håller Café Strömstaren öppet liksom konstutställningarna .

Senast publicerad av Eva Wiklund