Logotype för Storfors kommun

Populär motorträff gav mersmak

Ett 70-tal ungdomar och över 40 fordon deltog när IOGT/NTO och ungdomssektionen Junis bjöd in till motorträff vid Vårat hus i Kyrksten.

- Vi ville att de motorburna ungdomarna och ungdomar som har det intresset skulle få någon plats att mötas. Jag vet att vi har många motorintresserade ungdomar just nu och de saknar en gemensam mötesplats, säger Lena Andersson, som arrangerade tillsammans med Jimmy Serigstad och ungdomarna.

Och visst blev det ett uppskattat arrangemang i det fina vårvädret på långfredagen. Det kom cirka 40 A-traktorer och bilar i i olika årsmodeller och storlekar för att delta i drop-in utställningen.

Med 70 deltagare var det tidvis fullt runt grillen. De ungdomar som hjälpte till fick ett svettigt jobb att grilla och servera hamburgare och korv till alla besökare.

Mikaela Valek och Jonna Sölvebring är två av de ungdomar som varit med och planerat träffen.
- Det är kul att träffa likasinnade som har samma intresse, säger Jonna.
Önskan finns om en gemensam mötesplats för motorburen ungdom. En motorgård eller liknande där man kan träffas och greja eller bara hänga.
Jonna har med sig sin A-traktor till träffen och instämmer i att de är många som kör A-traktor just nu. Mikaela har ännu inte A-traktorkort, men planerar att börja med det inom kort.

Arrangemanget genomfördes under lugna former och Jimmy Serigstad ger alla ungdomar en eloge för gott uppförande.
-Det är oerhört tacksamt att göra arrangemang för den här målgruppen, jag tror det var därför det blev så lugnt och städat under kvällen, säger han.

Planer finns på att genomföra fler träffar under sommaren.

Senast publicerad av Eva Wiklund