Logotype för Storfors kommun

Påskhare och kyckling besökte Storforsbarnen

Påsken står för dörren i Storfors där både förskolebarn och barnen på det nyöppnade asylboendet fick träffa både kycklingen och haren.

Först klädde förskolebarnen från Vikens olika avdelningar traditionsenligt påskbjörken på torget utanför kommunhuset. Den pryds varje år med påskägg som barnen målat.

- Det är kul med påsk. Jag ska vara häxa istället för påskkärring när jag delar ut mina påskbrev, berättar Lisia Thomsen Tångring. Kompisen Mira Lundqvist ser också fram emot påskhelgen.

- Det blir god mat och godis, säger hon.

Förskollärare Bodil Ågren säger att barnen sett fram emot att få påskpynta björken. Att få träffa påskkycklingen och påskharen med den stora godiskorgen blir ren bonus.

- Det här är en rolig tradition, säger Bodil.

Och när haren skuttat färdigt på kommuntorget tar hon sin flaxande kycklingkompis med till det precis nyöppnade asylboendet. Där gör paret stor succé bland både barn och vuxna. Godisutdelningen är populär, men det stora fokuset får själva figurerna som också blir föremål för en och annan ”selfie med kyckling”.

I morgon på skärtorsdagen fortsätter aktiviteterna i påsken tecken. Då blir det äggtipspromenad med start utanför Seniorernas hus i Storfors klockan 10. Frivilligorganisationerna arrangerar och det är öppet för alla åldrar.

påskkyckling

Senast publicerad av Eva Wiklund