Logotype för Storfors kommun

Öppet igen för trädgårdsentusiaster 1 augusti

En bra bit över 200 besökare kom till Villa Furuvik i Lundsberg när det anordnades öppet hus för andra gången denna säsong.

Söndag den 1 augusti är det dags igen – då för årets sista öppna trädgård.

När trädgården höll öppet i juli var det som att växtligheten exploderat och det blommade överallt.
I trädgårdslandet fanns massor av grönsaker och grödor och i trädgårdens alla rabatter trängdes massor av blomster.
- Jag försöker åka hit nästan varje gång det anordnas öppen trädgård, sade Ing-Britt Abrahamsson som är en stor trädgårdsentusiast.
- Det är så fint att stöva runt i den här ljuvliga miljön, och alltid får man inspiration till att köpa nån ny blomma eller växt till sin egen trädgård.
Den här tiden på året kan man bland annat se krollilja, tagetes, blå vallmo, Afrikas blå blomma och olika sorters malva.

Vid fikabordet stod Ann-Katrin Ölvestad för att hjälpa till med serveringen.

- Vi grannar brukar komma och hjälpa till på de här dagarna. Det är fantastiskt att Kerstin och Yngve öppnar upp sitt hem och visar upp sin fantastiska trädgård. Då vill vi gärna bidra och hjälpa till, sade hon, och visade att det denna dag bjöds på nybakade bullar och Domprostgårdens toscaformar.
Paret Wålstedt bjuder på fika, men besökarna får gärna skänka en slant som går till Barncancerfonden.
- Jag förstår inte hur Kerstin hinner allt, sade Ing- Britt Abrahamsson som avslutade dagen med att fika under ett lummigt träd.

Söndag den 1 augusti slår Trädgård Villa Furuvik upp portarna för besökare igen. Mellan klockan 12 och 17 är det fritt fram att ströva runt i den 11 000 kvadratmeter stora trädgården som bjuder på många olika miljöer och gott om plats.

Ytterligare information: villafuruvik.se

Senast publicerad av Eva Wiklund