Logotype för Storfors kommun

Öppet Hus med Första Hjälpen

Rani och Olivia visar hur man lindrar en brännskada med plastfolie.

Röda Korset lärde ut Första Hjälpen och deltagarna fick öva på varandra när det var Öppet Hus. Att vara bättre förberedd när olyckan är framme är något alla behöver vara.

I onsdags 15 maj var det dags för Röda Korset i Storfors att ha sitt första Öppet Hus sen föreningen startades om. Inbjudna var Olivia Mortensen och Rani Thayaparan från Röda Korset i Värmland. Första hjälpen för alla brukar det informera om för Röda Korskretsar och ofta i sammanhang där det finns nyanlända.

Rani och Olivia dramatiserade livfullt olika händelser och visade hur man bäst skulle göra när någon har satt i halsen, har bränt sig, fått en blödning, fått en stroke eller blivit medvetslös. Cirka 20 personer hade kommit för att lyssna och lära sig och de fick öva på varandra och på en babydocka för att pröva tekniken att få upp något som fastnat i halsen.

Asem Zaidan och Berit Rodéhn från Storforskretsen var mycket nöjda med att så många kom. Man kommer att fortsätta att ha öppethus-kvällar, men än är det inte klart hur ofta det kommer att bli. Information kommer att finnas på Storfors Röda Korskrets facebook-sida.

Deltagarna fick öva på varandra

Senast publicerad av Kristina Elmström