Logotype för Storfors kommun

Onödigt spännande när Storfors vann mot Halmstad

Det blev en lång och spännande eftermiddag i Storfors Sporthall. Efter dryga tre timmar, med många gastkramande femstetare stod Storfors BTK som segrare med 6-4 mot Halmstad.

- Det här var onödigt spännande, säger tränaren Tomas Bergquist.

 Storfors öppnade bra när Lina Misikonyte tog hem sin första match. Sedan kvitterade Halmstads Maria Christoforaki i matchen mot Storfors nyförvärv Sara Ramirez, som spelade sin första match för laget. Maria spelade flera säsonger med Storfors för några år sedan, men bor numera i Halmstad.

- Väldigt många bra minnen kommer tillbaka här i hallen, men det känns konstigt att spela mot Storfors, säger Maria.

Sara var ruskigt snabb vid bordet, men hade drabbats av sjukdom på morgonen innan matchen och kunde inte nå upp till sin egna förväntningar. Vinst i en av tre matcher blev resultatet.

- Det känns jätteroligt att vara här i Storfors, men tyvärr kunde jag inte spela fullt ut, säger hon.

Katerina visade styrka och kämparanda när hon låg under med 0-2 i set och ändå kunde vända matchen och vinna med 3-2 mot Halmstads Erika Front. Katerina vann för övrigt alla sina matcher – även mot Maria Christoforaki som är lagkamrat i den grekiska ligan.

- Det var länge sedan jag förlorade mot henne, men det är alltid tufft även om jag vet hennes svaga sidor, säger hon.

Lina Misikonyte förlorade en tuff femsetare mot Erika Front, men spelade spelade hem sina två övriga matcher. I dubbeln förlorade Lina och Katerina – men först efter en riktigt bra fajt.

- Det var första gången vi spelade tillsammans, berättar Lina, som också tog hem den sista och avgörande matchen mot Maria Christoforaki. Hon var tvungen att vinna för att mötet med Halmstad inte skulle sluta oavgjort, och det gjorde hon med tre raka och relativt snabba set.

- Mina toppspinn gick in fint, säger hon.

Dryga 30-talet besökare hade hittat till läktaren. Det var lite färre än man hade hoppats på, men stödet för hemmalaget var ljudligt.

- På fredag kväll den 14 december spelar vi mot Spårvägen, då hoppas vi på ännu fler, säger tränaren Anders Hulth.

Leif Fredriksson hör till en av de trogna supportrarna. Han har sett många av hemmamatcherna för Storfors BTK.

- Att få åka hit och se de här duktiga tjejerna spela, det är något av det roligaste jag vet, säger Leif, som själv spelade pingis i Storfors för många år sedan.

Annelie Blomquist såg sin allra första match, peppad av Anette Ståhl, som tycker att pingisen är viktig för kommunen.

- Det är faktiskt riktigt roligt att se detta, säger hon.

Hela matchen sändes också live via webben. Storfors är fortfarande obesegrade och toppar tabellen i Pingisligan. 

Katerina Toulio och Maria Christoforaki spelar i samma lag i Grekland. I Pingisligan står de på olika sidor av nätet. I grekiska ligan spelar också Storforsspelarna Lina Misikonyte och Sara Ramirez.

Katerina Toulio och Maria Christoforaki spelar i samma lag i Grekland. I Pingisligan står de på olika sidor av nätet. I grekiska ligan spelar också Storforsspelarna Lina Misikonyte och Sara Ramirez.

Senast publicerad av Eva Wiklund