Logotype för Storfors kommun

Nystart för handbollen i Storfors som riskerar att dö ut

I Storfors finns en fantastisk sporthall för bland annat handboll. Det finns villiga ledare och det finns pengar i handbollsklubben.

Det som saknas är barn och ungdomar som vill träna.

- Om vi inte får till en nystart under hösten så riskerar vi att få lägga ner klubben, säger kassören Hans Persson.

Det blir en nedläggning som i så fall sammanfaller med klubbens 20-års-jubileum.

Storfors handbollsklubb har under många år varit en mycket aktiv klubb. För bara tre-fyra år sedan spelade man i flera serier och hade fem lag igång i Storfors. Storfors handbollsklubb har också fostrat värmländska talanger som Madeleine Svärd och Cassandra Sköld.

- Handboll är en härlig tekniksport där man aldrig slutar att lära sig, säger klubbens sekreterare Katrin Persson, som under många år varit aktiv som förälder och ledare.

- Det blir en jättefin gemenskap. Många av våra spelare håller fortfarande ihop i samma gäng, trots att de inte spelar i samma lag längre, säger hon.

Nu gör klubben ett sista försök att ”starta-om” klubbens verksamhet. Varje tisdag mellan klockan 17.30 till 19.00 bjuder man in till öppen träning i Storfors Sporthall. Både tjejer och killar i åldrarna 6 till 13 år är välkomna, och man behöver inte anmäla sig i förväg. Slår satsningen väl ut kommer man att forma flera nya lag.

Tränare är fyra duktiga killar som spelar i Kristinehamns A-pojklag; Daniel Persson, Samuel Persson, Oliver Persson samt Albin Sköld.

Klubbens ordförande Christer Wåhlund tror att klubben mycket väl kan vakna till liv igen. Men för de yngre åldersgrupperna gäller det att föräldrarna får upp ögonen för alla fördelar som finns med fysisk aktivitet och bollsport, menar han.

- Föräldrar måste hjälpa sina barn att hitta olika aktiviteter, vi kan bara bjuda in dem. Men ett faktum är att all bollsport är bra för motorik och kondition. Studier har också visat att bollsport är extra bra för barn med olika bokstavsdiagnoser, säger han.

När det gäller handboll finns det utrymme för barn och unga i alla olika kroppsstorlekar.

- Det finns en plats i laget för alla; långa, korta, lätta eller tunga, säger Katrin Persson, som hoppas på stor uppslutning till tisdagsträningarna där barnen kommer att få lära sig grunderna i handboll från allra första början.

Helgen 1-2 oktober arrangerar Storfors Handbollsklubb också Ungdoms-SM i Sporthallen för A pojkar födda 00 och 01. Då kan man ta plats på läktaren för att se unga talanger.

- Vi har en av Sveriges finaste hallar med både vandrarhem, kök, café och spelplan i samma hus. Det finns inte på många andra ställen, säger Christer Wåhlund.

Information: Handbollsklubbens ordförande Christer Wåhlund 070-348 09 16

Senast publicerad av Eva Wiklund