Logotype för Storfors kommun

Nära spadtag för sport- och aktivitetscenter i Storfors

Nu har Storfors Idrottsallians fått både bygglov och löfte om ett byggkreditiv på 25 miljoner kronor från Bergslagens Sparbank.

Storfors kommunstyrelse beslutade under måndagen att medfinansiera hallen med 360 000 kronor.

Tidpunkt för ett första spadtag närmar sig.

Storfors Idrottsallians består av Storfors FF, Storfors Innebandyförening, Storfors Judoklubb Storfors bordtennisklubb, Lundsbergs golfklubb, Storfors skytteförening och Storfors pistolskytteklubb. Under den närmaste veckan kommer man att fatta beslut om hur den kommande byggprocessen ska sjösättas.

- Vi är jätteglada över att Bergslagens Sparbank beviljar oss byggkreditiv och lån. Vi är också mycket glada över att det finns en politisk enighet i Storfors kommun när det gäller att stötta oss, säger Sven-Erik Rhen från Idrottsalliansen.

Den nya hallen kommer att kopplas ihop med nuvarande sporthall som innehåller både cafeteria, vandrarhem och idrottsytor med läkare. I den nya hallen planeras ytor för padel, pickleball, bordtennis, luftgevärsskytte samt utrymme för golf- och skyttesimulatorer. Dessutom ska det finnas plats för interaktiv fitness och övrig rörelseaktivitet.

- Det här är något som verkligen kan hjälpa kommunen i arbetet mot en bättre folkhälsa. Här skapar vi inte bara ytor för tävlingsidrott utan också för motionsidrott och rörelseglädje, säger Sven-Erik Rhen.

Alliansen har tagit in offerter och det står nu klart att Jordkullen har fått uppdraget att vara totalentreprenör för bygget.

- Vi siktar på första spadtaget inom kort och att markarbeten och arbete med bottenplatta kommer igång före jul, säger Sven-Erik Rhen.

Han har ingen tidsplan för resten av arbetet, men gissar på att det nya sport- och aktivitetscentret skulle kunna stå klart för användning under sommaren 2022.

Senast publicerad av Eva Wiklund