Logotype för Storfors kommun

Marknadsvimmel och Minijogg i höstsoligt Storfors

Årets Storforsmârken bjöd traditionsenligt på Minijogg, underhållning, tivoli, lotterier och försäljning längs Djupadalsgatan i soligt höstväder. Besökarna trängdes och trivdes och arrangörerna i Storfors FF var nöjda.

Minijoggen för barn upp till 10 år hade i år 59 barn som rusade iväg när starten gick av stapeln klockan elva. Den stora vita kaninen som dök upp vid starten önskade alla lycka till och det var många som vill ha en kram både före och efter loppet. Snabbast i mål var Jonatan Green Pettersson och Engla Lindgren.

-Det var jobbigt, men jag kämpade på hela tiden och jag är nöjd, säger Engla som kan tänka sig att springa fler tävlingar.

Storforsmârken som har arrangerats varje år sedan 1983 är en tradition som uppskattas av besökarna. Storforsbor, återvändare och besökare från grannkommunerna trivs med marknaden som är lagom stor.

-Man hinner både handla, fika eller äta och prata med folk som man inte sett på länge och det är trevligt här. Det gör inget att marknadsgatan har kortats av lite, det blev nästan ännu mer gemytligt, säger flera av besökarna.

Förutom marknadsinslag som godis, kläder, bröd och leksaker med mera som finns på de flesta marknader passar både lokala föreningar och företagare på att vara med när det är marknad i Storfors. Sivs handarbetshörna hade fler besökare än någonsin, Helianthus blommor sålde blomlökar och annat, Piscators Bil hade gasolkaminer som många var intresserade av och hos J&M Fönster bokade några upp sig för fönsterbyten.

Föreningarna sålde lotter, hade loppisbord, sålde hamburgare och fika. En grupp från Vargbroskolan samlade in pengar till en studiresa och kyrkans ungdomsgrupp utförde ansiktsmålningar. Gambiagruppen från Kristinehamn var med på marknaden för första gången med hantverk från Gambia där alla intäkter går till hjälpprojekt. I Kulturhuset var det en strid ström av fikasugna som också passade på att prata med konstnärerna Stefan och Ingegerd Höglin och titta på deras tavlor som finns utställda där denna månad.

Från scenen på torget turades Storfors dragspelsklubb, Zumbadansare och trubadurerna Oskar Johansson och Marcus Ekroth om att underhålla publiken under dagen.

På kvällen fylldes Stora Galejan i Kulturhuset av dans och musik till toner av Just Kidding.

 

Senast publicerad av Kristina Elmström