Logotype för Storfors kommun

Många säsongscampare i Lungsund

- Här är det fantastiskt trevligt och lugnt, säger säsongscamparna Anders och Siv Cassersten som efter några år vid Lunedet valt den lite mindre campingen i Lungsund.

De har sällskap av ytterligare tio ”säsongare” och gillar det enkla livet som en sommar i husvagn innebär.

- Vi träffar folk från många olika länder, vi har härliga grannar och personalen här tar sig verkligen tid för oss, säger Siv.

Thelma och Arnoud Barnhoorn driver camping och hotell Storlungen för andra året och i år har de även satsat på ett sommarcafé med lättare luncher från onsdag till söndag.

Mattias Bjerge passade på att testa lunchen i början av juli.

- Vi har köpt en sommarstuga här i trakten och inom några år räknar vi med att bosätta oss här permanent, säger han.

Han menar att fiber – som nu är på gång i området – och den planerade vandringsleden är två saker som lockar.

- Med fiber blir det lättare att jobba hemifrån så det är ju närmaste en förutsättning, men framför allt är det ju läget vid vattnet, lugnet och naturen som lockar. Det här är lika fint som vid Vänern, men med en helt annan prisbild, säger Mattias som bor i Kristinehamn och driver egen firma.

Den populära äventyrsgolfen lockar både campinggäster och folk från närområdet. Evelyn Karlsson och Joakim Ekstorp har åkt från Kristinehamn för att prova banan.

- Det är kul, men en svår och utmanande bana, skrattar Joakim.

För Thelma och Arnoud har säsongen hittills varit lite i kallaste laget.

- Vi har fler säsongscampare än förra året, men lite färre gäster som bokar enstaka nätter. Däremot har äventyrsgolfen och glassförsäljningen gått riktigt bra. Nu hoppas vi att högsommarvärmen kommer, säger Thelma, som är optimistisk:

- Många som kommer för att stanna en natt tycker att det är så mysigt här att de stannar flera nätter. Och blir det bara lite varmare så vet vi att många vill komma för lunch eller fika på terrassen, säger hon.

 

ÖPPET VID HOTELL & CAMPING STORLUNGEN

Äventyrsgolf & glasskiosk: 10-18 varje dag.

Sommarcafé med fika och lättare luncher 12.30-15.30 onsdag-söndag (måndag och tisdag stängt).

Senast publicerad av Eva Wiklund