Logotype för Storfors kommun

Långfredagsdans på Kulturhuset i Storfors

Aso mansor och dana Mahmud bjuder in till Långfredagsdans och berättar om planerna för framtiden.

Aso mansor och dana Mahmud bjuder in till Långfredagsdans och berättar om planerna för framtiden.

På långfredag den 3 april blir det dans och pub i Storfors.

På scenen står partybandet Just Kidding, och arrangör är restaurangen i Kulturhuset som både fått nya ägare och nytt namn.    

- Det här känns som en bra början. Vårt mål är att få folk tillbaka till Storfors igen och att skapa ett ställe där man kan träffa sina vänner, säger Aso Mansor.

Det är Aso som tillsammans med Dana Mahmud som tagit över restaurangen efter den förre ägaren. De nya ägarna jobbar just nu för att kunna öppna en separat pubavdelning i mitten av maj och redan den 1 april öppnar de pizzeria igen. Under det senaste året har restaurangen enbart haft lunchservering.

- Att pizzerian ska öppna har varit ett starkt önskemål från våra kunder, och det känns roligt att komma igång. Vi har fått så mycket positiv feed-back från folk här i bygden, säger Aso, som också kan berätta att det nya namnet blir La Vita Pizza & Pub. Från och med april blir det kvällsöppet veckans alla dagar, och så snart pubdelen är färdigbyggd blir det riktigt sena kvällar på helgerna.

- Det behövs ett ställe där folk kan träffas, där man kan fira födelsedagar eller bara umgås och ha trevligt, säger Aso, som börjar med att bjuda in till långfredagsdans.

- Det är ju en tradition här i Storfors, så det känns naturligt för oss att fortsätta med det. Vi tror att det blir en kanontrevlig kväll med ett riktigt bra band, säger han.

Just Kidding består av välmeriterade musiker som spelat tillsammans länge. Jörgen Gunnarsson på sång, Tobbe Andersson på gitarr, Magnus Jönsson på bas och Olle Rodéhn på trummor lovar riktigt bra drag och en bred repertoar.

Arbetet med att bygga pub är i full gång.

Arbetet med att bygga pub är i full gång.

Senast publicerad av Eva Wiklund