Logotype för Storfors kommun

Kostnadsfria liftkort till alla Storforselever på lovet

Eleverna i Storfors får kostnadsfria liftkort i Filipstads skidbacke - helgerna före och efter lovet. Vid backen finns också skidspår och ett vinteröppet café.

Eleverna i Storfors får kostnadsfria liftkort i Filipstads skidbacke - helgerna före och efter lovet. Vid backen finns också skidspår och ett vinteröppet café.

Sportlovet i Storfors ska bli aktivt. Skolbarnen får bland annat kostnadsfria liftkort och chans till allt från parkour i gymmet och disco till pimpelfiske, pulkaåkning och musikquiz. Dessutom håller fritidsgårdarna öppet och biografen visar sportlovsfilm.

Årets nyhet är att alla skolbarn i Storfors får åka gratis i Filipstads skidbacke vid Dammshöjden – både helgen före lovet och helgen efter lovet.

- Eftersom vi har pengar inom BUS-verksamheten och dessutom har fått extra bidrag från Socialstyrelsen till lovaktiviteter, kan vi göra den här satsningen för barnen, säger folkhälsosamordnare Kicki Karlsson, och berättar att gratis liftkort även gäller gymnasieeleverna.

Storfors högstadieelever fick nyligen kraftigt subventionerade gymkort på Gymfabriken, och kanske blir det några besök under lovet. För den något yngre gruppen, från årskurs tre och uppåt, erbjuds parkur i gymmet under ledning av instruktör.

- Vi vill verkligen att barnen ska inspireras till aktivitet under lovet, säger Kicki Karlsson, som också betonar vikten av att alla barn ska få samma möjlighet genom att de flesta aktiviteter är helt kostnadsfria.

En populär aktivitet är pimpelfiske vid Nykroppa båthamn. Nykroppa-Storfors Fiskevårdsförening fortsätter sin mångåriga tradition med att bjuda alla skolbarn (även gymnasieelever) på pimpelfiske, grillad korv och festis samt priser till alla som vill vara med i fisketävlingen. Man ordnar också transport från Storfors och lånar ut utrustning. Det enda som krävs är något att sitta på och varma kläder.

FAKTA: I Storfors finns något som heter BUS-verksamheten, Barn och unga i Storfors. Det innebär att ungdomarna själva får bestämma över en summa pengar i den kommunala budgeten.

Senast publicerad av Eva Wiklund