Logotype för Storfors kommun

Kenta startade Pimpelfiskare mot cancer

I Storfors finns ett lite ovanligt initiativ; Pimpelfiskare mot cancer.

- Jag har sett hur cancer får folk att tyna bort, och jag vill göra allt vad jag kan för att fler ska få hjälp, säger Kenta Turtiainen.

Det var 2013 som Kentas pappa drabbades av cancer. På bara en månad hade han gått ner 40 kilo i vikt, och Kenta som var med på sjukhuset under pappans behandlingar fick också träffa många andra drabbade.

- Jag blev väldigt berörd. Jag träffade barn, vuxna och gamla och såg hur de gick under för sjukdomen, det fick mig att vakna till. Jag hade ju hört om folk som fått cancer förut, men nu kom det otäckt nära, säger han.

Tiden efter pappans död försvann i en dimma, och det var Kentas fru som till slut uppmanade honom att göra någonting för att hjälpa till.

- Jag har ju fiskat med min pappa sedan jag var liten grabb, så det föll sig naturligt med Pimplare mot cancer. Inom bara några veckor hade jag fått tio sponsorer, säger han.

Idag jobbar han med att ragga sponsorer till två stora fisketävlingar; Norarycket och Pimpelfiskare mot cancer. Intäkterna för tävlingarna sätts sedan direkt in på Cancerfondens konto.

- Jag har fått ihop närmare 46 000 kronor nu, så det känns väldigt bra, säger Kenta, som även funderar på att ordna någon tävling sommartid.

- Jag ägnar mycket av min lediga tid åt detta, men det känns väldigt meningsfullt, säger han.

Information: Pimpelfiskare mot cancer har en egen facebooksida. Man hittar även insamlingen på cancerfondens sida.

Senast publicerad av Eva Wiklund