Logotype för Storfors kommun

Invigning av leder i Storfors och Karlskoga 8 okt

På söndag den 8 oktober klipps band för nyrenoverade leder i Storfors och Karlskoga och besökarna bjuds på kaffe och varmkorv.
- Det känns väldigt roligt att vi nu har riktigt fina vandringsleder igen. Förra året röjde vi Rövarleden mellan Bjurbäcken och Silvergruvorna i Nykroppa – och nu är Lårhöjdsleden och Åsjöleden helt klara. Det vill vi verkligen uppmärksamma, säger Lennart Johansson, turismansvarig i Storfors.

 Det är efter ett intensivt arbete under sommar- och höstmånaderna som de båda lederna fått nytt liv. Ett stort antal personer har varit inblandade i arbetet under ledning av Per Persson och Bertil Schua.

På söndag hjälper två föreningar till att förgylla firandet; Storfors Skidor bjuder på kaffe och korv vid Lårhöjdsstugan och Bjurtjärns Hembygdsförening gör detsamma vid hembygdsgården Börjes. Banden klipps klockan 12.00; vid Lårhöjdsstugan av kommunalråd Hans Jildesten och vid hembygdsgården Börjes av kommunstyrelsens vice ordförande Christina Skogsström. Bandet klipps även klockan 12.00 vid Lunnedet där man också bjuder på grillad korv och tipsrunda.

- Vi är otroligt nöjda med röjningsarbetet. Det har verkligen blivit jättefint på Lårhöjden, så vi hoppas att många tar chansen till en höstvandring nu på söndag, säger Marita Sjöberg, från Föreningen Storfors Skidor.

Till hembygdsgården Börjes går det bra att ta sig med egen bil och parkering finns nära ledstarten.
Den som vill ta sig till Lårhöjdsstugan måste gå en liten bit från närmaste parkering, eller följa med gratisskjutsen som går klockan 11.30 från Storfors Kyrka. För att ta sig riktigt nära stugan behöver man en lite högre bil.

Start på Lårhöjdsleden (som är cirkulär) finns vid Badsta Camping. En fin vandring är också att starta från Hembygdsgården Börjes och gå över Lårhöjden ner till Badsta Camping.

Senast publicerad av Eva Wiklund