Logotype för Storfors kommun

Inget beslut om att lägga ner motionsgrupper

Porträttbild på en man

Kommunchef Johan Rosqvist.

Kommunstyrelsens beslut att inte förlänga avtalet med Friskvården i Värmland under 2022 har skapat funderingar bland kommunens invånare.
Nu vill kommunen förtydliga att beslutet inte innebär att motionsgrupper måste läggas ner.

En hel del frågor har ställts till kommunen när det gäller de motionsgrupper som Friskvården i Värmland drivit i kommunens lokaler. Det gäller exempelvis hjärtmotion och vattenmotion i Storfors simbassäng.

- Eftersom dessa motionsgrupper är självfinansierande ser jag ingen som helst anledning att lägga ner dem, så länge det finns intresserade deltagare och ledare, säger kommunchef Johan Rosqvist.

Han poängterar också att den seniorträning som bedrivits i kommunhusets källare inte berörs av avtalet med Friskvården i Värmland.

- Det är en verksamhet som kommunen har bedrivit i egen regi säger, Johan Rosqvist, som också vill lyfta fram att Storfors kommun har en god relation med Friskvården i Värmland. Dörren för framtida samarbeten är inte stängd.

- Att vi just nu väljer att inte förlänga avtalet har ekonomiska orsaker. Vi ser Friskvården i Värmland som en bra partner när det gäller att jobba för en god folkhälsa i länet.

Senast publicerad av Eva Wiklund