Logotype för Storfors kommun

Historiskt SM-GULD till Storfors BTK

Storfors BTK höll hela vägen och tog hem SM-guldet under torsdagskvällen.

Nu har de satt guldhattarna på och tagit emot guldbucklan.

- Vilka tjejer! Vilken moral! Jag är så stolt, säger tränaren Anders Hult. som coachat laget tillsammans med Tomas Bergquist.

Lyssna på vinnarintervju i Radio Värmland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Se guldintervjun från SVT Sporten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Radiosporten intervjuar Anders Hult och (scrolla nerför nästa intervju) Hannah Hicks Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det var Dina Meshref som slog in vinnarbollen mot Eslövs toppspelare Ji Gao Jun, men lika betydelsefull var Mariann Juhasz vinst över Eslövs Alex Galic.

- Det var vårt mål. Vi visste att någon förutom Dina måste slå Alex och det blev jag. Vi är så otroligt glada. Det kändes som att vi blev bestulna på guldet förra året. Nu har vi tagit tillbaka det, skrattar Mariann.

Anders Hult är ett enda stort leende. Hela laget hade diskuterat upplägget och vilka som skulle spela. Det visade sig bli ett bra val.

- Jag har ju varit kaxig och sagt tredje gången gillt. Det visade sig att jag fick rätt. Det känns helt ofattbart. Det här är så stort, säger Anders, som också passar på att tacka för allt stöd på hemmaplan.

- Det här är en seger för hela Storfors och vi vill tacka för allt stöd från storforsarna. Det har hjälpt oss hit, säger han.

Ikväll firar laget segern i Eslöv. I morgon, fredag, kommer laget till Storfors för att fira med Storforsarna utanför Kulturhuset klockan 18.00.

- Vi hoppas på att få möta alla som hoppats på oss och som stöttat oss, säger Anders Hulth.

Senast publicerad av Eva Wiklund