Logotype för Storfors kommun

Hemmavasan mellan Kyrksten & Lungsund 15 augusti

FOTO: Vasaloppet

Lördag den 15 augusti klockan 09.00 går startskottet för Hemmavasan i hela Sverige.

I Storfors finns chans att hänga på Tommy Magnusson och ett cykelgäng på en bana som löper från Kyrksten till Lungsund och tillbaka.

Se film över banans sträckning här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

- Vi märker upp en bana som är 4,7 mil. För att komma upp i 9,4 mil som den rätta distansen är får man köra två varv, men man kan också välja att köra halva sträckan, säger han.

Startplatsen blir på hans egen gårdsplan i Åsen, Kyrksten. Skulle deltagarantalet bli stort samlas man istället vid Änglagård i Kyrksten.

Tommy har gjort en film som visar banans sträckning och han kommer att markera banan med röd/vita band där man ska svänga av. Banan går på grusvägar, mindre vägar och över en mosse.

- Jag hoppas att folk låter markeringarna vara i fred så att alla cyklister hittar rätt, säger han.

Banan går bland annat över mossen från till badplatsen i Lungsund där det även finns toaletter och den som satsar på ett lugnare lopp kanske också unnar sig en paus.

Hemmavasan körs i hela Sverige och även andra nordiska länder och upplägget bygger på att man anmäler sig och sedan laddar ner appen Hemmavasan och genomför sitt lopp. Via appen tar man sig från starten, genom de klassiska kontrollerna, ner till målportalen i Mora i den digitala vasaloppsarenan. Anhöriga och intresserade kan också följa cyklisten eller löparen direkt via appen och se var personen befinner sig, och hur långt hen kommit i sitt lopp.

I Värmland är i dagsläget 504 personer anmälda till Hemmavasan på olika platser.

Den som vill anmäla sig till det lokala arrangemanget hittar det via facebook här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Den som vill anmäla sig till Hemmavasan och logga in via en gratisapp hittar uppgifter här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Information: Tommy Magnusson tel 070-648 28 48

Senast publicerad av Eva Wiklund