Logotype för Storfors kommun


Hembygdsföreningens nostalgidag kan vara den sista

Ponnyridningen och hönsbingon pågår för fullt och på den gröna planen framför hembygdsgården Hagen är minglet trivsamt.

Några av besökarna kikar på gamla, fina bilar medan andrapassar på att byta några ord med Storfors motorstjärna Jimmy Olsson.

Göran Fridén finns på plats med sin Volvo PV från 1965.

- Det är både roligt och nostalgiskt med sådana här bilar, säger Göran, som redan på lördag ska köra nostalgirallyt Hyttsvängen med sin pärla.

Jimmy Olsson visar sin nyombyggda Volvo 940 och berättar att säsongen bjudit på en hel del problem.

- Det tar tid att få alla grejor att ”skramla rätt” när man bygger ihop en ny bil, säger Jimmy, som ändå är rätt nöjd med säsongen.

- Vi vann ett DM i Eda och vi ligger just nu trea i Svenska Rallycupen, och med tre tävlingar kvar så vi har fortfarande chans att vinna, säger han.

Liv von den Burg passar på att rida medan mamma Sabine tittar på. Familjen är här på semester och har bland annat hunnit besöka Bjurbäckens slussar och Jordkullens badplats.

-         Vi tycker mycket om trakten här, säger Sabine.

Karl-Erik Åhslund bor i närheten och passar på att kika in på området.

- Det här är ju en trevlig tillställning, så det gäller ju att ställa upp och komma hit, säger han.

Första timmen av nostalgidagen bjuder på uppehållsväder och faktiskt även några solglimtar. Besökarna passar på att handla hembakat, men någon riktig rusch blir det aldrig.

Hembygdsföreningens styrelse är glad över alla som kommit, men besvikna över att de inte lyckats locka fler. Det kan vara så att årets nostalgidag blir den allra sista.

- Det har varit väldigt trögt att få folk att komma. Det är egentligen bara valborgsmässoafton som lockar, så vi kommer troligen att lägga ner föreningen eller ha den vilande, säger ordförande Jan Hägglund.

Det saknas både pengar och folk med engagemang, och i slutet av augusti kommer man att ha ett extra medlemsmöte för att fatta beslut om framtiden.

- Vi har ett fint hus, jättefina samlingar och en fantastsikt plats, men det hjälper inte. Vi orkar inte driva föreningen själva längre, säger Eivor Johansson, en av entusiasterna.

Senast publicerad av Kristina Elmström