Logotype för Storfors kommun

Hälsans Stig invigd i Storfors

I strålande solsken klippte kommunalråd Hans Jildesten bandet för Hälsans Stig i Storfors.

- Det här ger vi verkligen tummen upp för. Hoppas att många nu tar chansen att promenera när det finns en sån här fin slinga, säger Håkan Karlsson, innan han ger sig iväg på vandring med Tonni Åslund och ytterligare några personer.

Hälsans Stig finns i 130 kommuner i Sverige – och nu även i Storfors. Bakom arbetet med den sex kilometer långa slingan, som löper både naturskönt runt Mögsjön och centralt genom delar av Storfors, står folkhälsosamordnare Kicki Karlsson och hälsokonsulent Pia Aspvik.

- Tanken är att vi ska erbjuda en trygg och väl utmärkt slinga som är väldigt lättillgänglig, säger Kicki Karlsson.

Maud Molander från Riksförbundet Hjärtlung har rötter från Storfors och finns på plats för att invigningstala.

- Vi är jätteglada att Storfors nu också erbjuder den här möjligheten. Att röra sig är livsviktigt, säger hon, och uppmanar besökarna att också bilda en lokalavdelning av Hjärtlung.

Hans Jildesten poängterar att Hälsans Stig och Järnsjöleden, som delvis invigdes förra veckan, är två steg på väg mot regionens bästa folkhälsokommun.

- Det är naturligtvis målet, och vi jobbar även på flera andra områden för att nå det, säger han.

Margareta Broo, Viviander Törå och Inga Stegberg ser fram emot promenaden.

- Jättebra att det händer något sånt här. Det blir också större chans att få lite sällskap på en sådan här runda, säger Margareta.

Flera grupper står redo att testa promenadslingan, som dagen till ära också bjuder på en rebus och på vätskekontroll. Hans Jildesten uppmanar alla att gå ett varv på slingan för folkhälsans skull och tipsar om att fylla på energireserverna först.

- Här i Storfors arbetar vi bra tillsammans inom kommunpolitiken vilket väl syns idag. Ta nu en varm korv hos Centerpartiet, kaffe hos oss socialdemokrater och så en frukt hos Moderaterna innan ni ger er ut på vandring, säger han.

Senast publicerad av Eva Wiklund