Logotype för Storfors kommun

Guldvittring för Storfors BTK - har vunnit allt

Efter tio omgångar i Pingisligan är Storfors BTK fortfarande obesegrade.

- Det är helt otroligt. Vilket drag vi har i laget, tjejerna är fantastiska, säger Anders Hult.

 

Av 65 spelade singelmatcher har Storfors spelare bara förlorat fem. Men när laget i lördags mötte Eslövs AI BTK och Dännigelanda BTK var man beredd på tuffa matcher.

- Alla lag har ju förstärkt, så vi var beredda på fajt, säger Anders Hulth.

Men det skulle visa sig att Storfors trots allt kunde vinna relativt enkelt. Mot Eslöv, som inte hade sin kinesiska med i matchen, vann Storfors med 6-1 och samma siffror blev det i matchen mot Dänningelanda.

- Jag tror att Eslöv var lite chockade över hur bra vi faktiskt är. Vi har ett otroligt jämnt lag, säger Anders Hulth, som är mycket imponerad över stämningen i laget.

- Hannah tappade en match, sedan stod hela laget upp och peppade henne i andra matchen och vi fick se henne vinna. Vilken laganda. Det var härligt att se, säger han.

Tintin Ho var inte med under helgen eftersom hon spelade U21 EM i Ryssland. Mot Eslöv spelade Lina Misikonyte, Jessica Yamada och Mariann Juhàsz. Mot Dänningelanda spelade Hannah Hicks istället för Mariann.

Storfors leder nu Pingisligan med 20 poäng före tvåan Halmstad BTK som har 12 poäng. Med fyra återstående matcher måste Storfors vinna två för att stå som segrare inför slutspelet om SM-medaljerna.

- Det har varit vårt mål hela tiden. Om vi vinner serien får vi fördelen av att välja motståndare i slutspelet och vi får hemmamatcher i Storfors på fredagar, säger Anders Hulth, som har guldvittring.

Lördag den 11 mars spelar laget två viktiga matcher i Sporthallen i Storfors; mot Spårvägens BTK och Team Mälarenergi BTK.

- Då hoppas jag på helt fullsatt i hallen och ett grymt publikstöd till våra tjejer, säger Anders.

Serien avslutas sedan med matcher mot Halmstad BTK och Åsa BTK den 25 mars.

Senast publicerad av Eva Wiklund