Logotype för Storfors kommun

Gratis zumba för barn i Storfors

Tack vare BUS-verksamheten kan alla barn i Storfors nu zumba gratis.
- Vi har utbildat ledaren Desirée Lavén och kan nu erbjuda en jättefin verksamhet, säger kultur- och fritidschef Olle Rodéhn.

Varje måndag är det full fart i Lilla Galejan. Först ut är den yngre gruppen, Zumba Kids junior som är 3-6 år. Den startar redan klockan 16.30. En timme senare, 17.30 är dags för alla som är 7-10 år att delta i Zumba Kids.
Till premiären åkte Malin och Sebastian Gren från Kristinehamn med dottern Wilma.
- Vi fick höra talas om detta och Wilma älskar att dansa, berättar Malin.
Lars-Erik Balogi har slagit sig ner i Kultucaféet, som håller öppet till klockan 18 för fikasugna föräldrar. Inne i Lilla Galejan har Hilda och Tuva roligt med 20-talet andra barn i de olika rörelselekarna till medryckande musik.
- De tycker om att röra på sig och går redan på barndansen på tisdagarna. Det här är ett jättebra initiativ, säger han.
Men det är inte bara barn som får ta del av zumbasatsningen. På torsdagar, klockan 18.30 håller Desirée ett pass för vuxna. Det blir inte gratis, men subventionerat.
- Eftersom alla aktiviteter för vuxna kostar 200 kronor per termin i Kulturverkstaden, så tar vi endast 200 kronor även för zumban, säger Olle Rodéhn.
Kommunalråd Hans Jildesten är mycket nöjd med satsningen.
- Det här är friskvård av en riktigt härlig sort, säger han.

Anmälan: Till vuxengruppen anmäler man sig till Desirée Lavén på tel 073-363 87 30 eller via mail; desiree.laven@storfors.se. Till barngrupperna gäller drop-in.

FOTNOT: BUS betyder Barn och Unga i Storfors och var från början ett projekt. Nu avsätts varje år en summa pengar som barn och unga i Storfors själva får bestämma över.

Senast publicerad av Eva Wiklund