Logotype för Storfors kommun

Gratis golf i Lundsberg varje tisdag

Lundsbergs Golfbana är lite mer än bara just en golfbana.
Man skulle kunna säga att den är en träffpunkt.
- Vi har en otrolig gemenskap i klubben. Hit kommer man inte enbart för att gå ett eller två varv på banan - man kommer också för att umgås, säger Anders Pettersson.

Klubbhuset har generösa ytor med fikaplatser, dusch och omklädningsrum. Det har också generösa öppettider fram till klockan 21 på kvällarna. Här kan den som väljer att parkera sin husbil på en av de fyra ställplatserna använda dusch och andra utrymmen. På utsidan huset finns en toalett som är öppen dygnet runt.
- Förra året ställde vi i ordning fyra husbilsplatser med el och vi glasade in en paviljong intill och byggde en fast grill, säger Ulf Jansson.

Utsikten över sjön Matlången är vilsam och bara ett stenkast från klubbhuset finns en genväg för att ta sig ut på Järnsjöleden.
För golfare på alla stadier erbjuder banan en stressfri runda.
- Vi har inget bokningssystem utan det är i regel bara att gå ut. Speciellt nybörjare brukar uppskatta att det är så lugnt, säger Anders.

Varje tisdag är det gratis golf för den som vill komma igång med sitt spel, men även för den som aldrig spelat förut.
- Vi lånar ut klubbor och hjälper till med instruktion. Vi brukar sätta ihop grupper av dem som spelat lite förut, så får de spela de tre första hålen, säger Anders, som faktiskt kan titulera sig klubbmästare 2021.
- Det känns kul, säger han.

Klubben arrangerar torsdagsgolf varje vecka när man tävlar internt. En gång per år följer en stor del av klubbens cirka 300 medlemmar också med på en golfresa.
- Då får man verkligen lära känna de andra. Det bygger gemenskap, säger Ulf.

Gratis tisdagsträning:
Tisdagar från kl 17.30 för nybörjare, den som vill testa golf eller förbättra sitt spel - kolla alltid hemsidan innan eller slå en signal till Ulf Jansson, tel 070-203 38 87 eller Anders Pettersson 070-522 94 01.
Information:
www.lundsbergsgk.com

Senast publicerad av Eva Wiklund