Logotype för Storfors kommun

Glädje och stolthet på årets Idrottsgala i Storfors

Det blir en kväll med många skratt, en och annan glädjetår och gemenskap över alla idrottsgränser. Det blir också en kväll när de som gjort sig förtjänta prisas och där många får lära sig mer om sina idrottsgrannar.

När Storfors Idrottsgala arrangeras för andra gången i historien deltar 140 personer från olika idrottsföreningar.

- Det är helt fantastiskt. Jag är så otroligt glad att så många vill dela detta med varandra, säger kultur- och fritidschef Olle Rodén, initiativtagare till galan.

Galan bjuder på inspirationsföreläsning av Jim Thuresson – som ger publiken en positiv energiinjektion som säkert kommer att sitta i länge.

- Alla ska få vara med och alla kan hitta det där lilla, lilla positiva i det mest negativa, säger han, och illustrerar med många exempel ur sitt eget liv medan publiken kastas mellan skratt och allvar.

Galan bjuder också på mingel, mat och inte minst presentationer av de olika föreningarna.

Bildspel och filmer rullas upp i Stora Galejan medan tallrikarna fylls och töms. Deltagarna får bland annat veta vad fältritt är, att Storfors motorklubb fått pris för bästa folkracebana i regionen, att alla får vara med i pingisens herrlag och att magnumfältskytte kräver en stadig hand och en speciell skytteställning. De får veta att golf är på frammarsch och se när fotbollsföreningens unga lagledare hyllas.

Föreningarna prisar sina guldmedaljörer men också sina slitvargar och idoga föreningsaktiva. Blomsterbuketter och pokaler byter ägare och genom hela kvällen håller Olle Rodéhn och Joha Raskinen i trådarna som presentatörer.

Kvällens roligaste föredrag står nog Storfors BTK för när publiken får en intim inblick i hur misslyckad man kan känna sig som avdankad men nystartad herrlagsspelare. Lika många skrattsalvor drar bandylegenden Bempa Eriksson ner, när han helt oväntat får berätta anekdoter från sin långa karriär.

Kommunalråd Hans Jildesten poängterar hur viktiga alla föreningar är för ett levande samhälle.

- Utan föreningarna skulle inte Storfors vara samma kommun. Det som är allra roligast med den här galan är att vi verkligen gör den tillsammans från både föreningar och kommun, säger han.

Perina Österberg från Lundsberg golfklubb, säger vad nog många tycker;

- Det här är en fantastisk gala! Det bästa av allt är att få träffa folk från de andra föreningarna och att få höra vad de gör, säger hon.

Storfors Idrottshistoriska sällskap delar också ut stipendium på 5000 kronor för årets Idrottsprestation. Det tillfaller Emil Persson för hans insatser på de internationella arenorna där han är trefaldig världsmästare i Legends Cup.

- Det här var oväntat, men naturligtvis jätteroligt, säger han.

Galan avslutas med underhållning av rocktrubaduren Andreas Olsson och DJ Örjan Jansson, till publikens stora nöje.

Storfors Idrottshistoriska sällskaps motivering:

”Som trefaldig världsmästare i Legends Cup har du satt Storfors på kartan och skapat en stolthet i bygden. Du har förmågan att tillsammans med dina mekaniker få ut det maximala av den bil du kör, du har förmågan att - när det gäller - lyfta dig ytterligare ett snäpp och du har förmågan att köra varv på varv på i stort sett samma tiondel av en sekund. Detta har tillsammans resulterat i VM-titeln tre år i rad”.

FOTO:Lars Larsson

Senast publicerad av Eva Wiklund