Logotype för Storfors kommun

Galet roligt om udda familj torsdag den 5 april

Familjen Loranga, Masarin och Dartanjang är en smått galen, men varm och kärleksfull familj. I familjen ingår också en ovanlig gammelfarfar som bor i en talltopp eftersom han tror att han är en gök.

Torsdag den 5 april klockan 14.00 finns det chans att gratis se teaterföreställningen, som baseras på Barbro Lindgrens populära barnbok, i Storfors Kulturhus.

 - Vi har fått stöd från Kulturrådet och Region Värmland. Därför kan vi erbjuda fribiljetter till den här föreställningen som är både roligt och tänkvärd för hela familjen, säger folkhälsosamordnare Kicki Karlsson.

Teatergruppen ”Kantareller som föreställer” består av fyra väldigt goda vänner som brinner för barnteater.

- Vi vill göra bra teater för barn utan att göra det för barnsligt. Även vuxna ska kunna njuta, skratta och få sig en tankeställare, säger Mimmi Fasth, som tillsammans med Robin Mills, Amy Mattson och Mattias Jonsson slår fast att det är publiken som har huvudrollen.

- Utan er är vi bara ett gäng vuxna i konstiga peruker som leker. Det är tillsammans med publiken som magi skapas, säger hon.

Vad händer då i denna smått kaotiska föreställning? Ja, allt ska naturligtvis inte berättas i förväg, men om karaktärerna vet vi så här mycket:

Pappa Loranga tycker att regler är det tråkigaste som finns. Han har svårt att förstå vad som kan vara viktigare än att spela popmusik och leka med sitt barn hela dagarna. Mazarin är ju för övrigt alldeles för liten och klok för att behöva gå i skolan. Farfar Dartanjang har varit tigertämjare och är en hejare på att lösa de flesta problem vilket kommer väl till pass när ladugården invaderas av ett gäng tigrar.

På scenen finns också den fyrkantiga myndighetspersonen, Arga Gubben samt korvgubben och tjuven Gustav. Som Arga Gubben försöker han på alla sätt att få den arbetsskygge Loranga att börja arbeta och Masarin att börja i skolan.

När vuxenvärlden möter barnvärlden uppstår det krockar. Men som teatergruppen skriver på sin hemsida; tänker vi egentligen så olika och vad är egentligen viktigt? Kanske vi alla skulle må bra av att ha en dag när vi gör vad vi vill och skiter i alla måsten?

Torsdag den 5 april klockan 14.00 kan den som läst boken återuppleva lite av magin i Kulturhuset i Storfors. Alla andra kan för första gången bekanta sig med den udda familjen som sprudlar av energi på teaterscenen.

Biljetter hämtas i förväg på Storfors bibliotek. Information 0550-651 94.

Senast publicerad av Eva Wiklund