Logotype för Storfors kommun

Fullsatt för dans & zumba i Storfors

När dansgrupperna och zumbagrupperna gjorde gemensam julavslutning i Storfors Kulturhus vill många vara med.

Stora Galejan var helt enkelt fullsatt.

Malin Rodéh har lett dansgrupper för olika åldrar under många år och gymnasietjejerna Hanna Stange, Johannna Johansson och Ella Rodéhn har dansat sedan de var fyra år.

- Det är som en befrielse att komma hit och dansa. Har man några problem eller tufft i skolan så rinner det bara av. Efter ett danspass mår jag alltid bra, säger Johanna, och de övriga håller med.

Tjejerna tränar två eller tre gånger i veckan och då blir det båda dans och olika zumbapass.

- I dansen får vi speciella koreografier som Malin gör just för oss och lär ut. Det är utmanande och kul, men zumban är också kul även om det är mer motion, säger Hanna, som nu ska utbilda sig till zumbainstruktör.

Ella läser på musikallinjen i Karlstad och vill gärna jobba med dans i framtiden.

- I alla fall om man får drömma, skrattar hon.

Desiré Lavén leder flera grupper Zumba och grupperna för de yngre deltagarna är omåttliga populära.

- Zumba fitness har också haft många deltagare, men det har varit lite trögare med gruppen Zumba Gold som är till för nybörjare och håller ett lugnt tempo. Men jag kör även den gruppen en termin till, så får vi se om fler hittar hit, säger hon.

Olle Rodéhn, kultur- och fritidschef i Storfors, njuter av den energifyllda uppvisningskvällen och minglet i Kulturhusets café efteråt.

- Det är lika roligt varje gång som våra fina lokaler fylls med folk, säger han, och påminner om att vårterminen drar igång ungefär samtidigt som skolan börjar.

Att delta i Kulturverkstadens olika grupper kostar 200 kronor per termin.

Senast publicerad av Eva Wiklund