Logotype för Storfors kommun

Fritidsbanken behöver vår- och sommarprylar

Nu väntar Fritidsbanken i Storfors på påfyllning - har du vår- och sommarsaker att skänka är det extra välkommet.

Nu väntar Fritidsbanken i Storfors på påfyllning - har du vår- och sommarsaker att skänka är det extra välkommet.

Under våren ska kommunen slå upp dörren till Fritidsbanken i Sporthallen – nu behöver man vår- och sommarprylar.
- Det har gått lite trögt med insamlingen, men vi hoppas att det tar fart nu när folk kanske börjar rensa i sina förråd, säger Susanne Axén, som kommer att jobba med utlåningen

Idén med Fritidsbanken är enkel men genial. Genom att skänka idrottsprylar som man inte längre har användning för kommer de många till del genom gratis utlåning. Fritidsbanken föddes 2013 i Deje. Den finurliga tanken att begagnade idrottsprylar ska kunna lånas ut om och om igen har nu spridit sig i Värmland och övriga Sverige.
I Storfors ligger Fritidsbanken att ligga en trappa upp i Sporthallen på Kroppavägen. Man går in via cafeterian eller från baksidan.
- Äntligen kan vi öppna! Vi har jobbat en längre tid med att få till stånd en Fritidsbank i Storfors och vi tror att den kommer att bli väldigt populär, säger EU-samordnare Kicki Karlsson, en av de drivande bakom projektet.
För att fylla Fritidsbanken har man nu öppet under mars och april för att ta emot alla typer av fritidsutrustning. Den som inte har möjlighet att lämna in saker kan få sakerna hämtade.
Inför vår och sommar behövs allt från cyklar och vandringskängor till fotbollsskor, tennisrackets och olika spel som boule eller kubb. Även frluftsprylar som tält, liggunderlag, spritkök och sovsäckar är mycket välkomna. Den som har vintergrejor kan också lämna - det kommer ju en ny vintersäsong.
- Slå en signal så kan vi göra upp en tid för hämtning, säger Susanne.

FAKTA FRITIDBANKEN I STORFORS
Lokal:
I Sporthallen på Kroppavägen. Ingång via cafeterian eller från baksidan av huset.
Öppettider: Måndagar klockan 10-16, tisdagar och torsdagar klockan 16-19.
Man kan även boka tid med Susanne Axén per telefon 0550-651 24.
Hämtning av saker: Boka tid med Susanne Axén.

Senast publicerad av Eva Wiklund