Logotype för Storfors kommun

Friskvårdens motionsgrupper drar igång vecka 11

Kvinna i motionslokal med två röda hantlar i handen

Pia Aspvik kommer att leda gruppen med cirkelmotion och styrketräning i Kulturhuset.

Från och med vecka 11 drar friskvårdens motionsgrupper igång i Storfors igen.

Genom samverkan mellan Storfors kommun och Friskvården i Värmland erbjuds nu hjärtmotion och cirkelmotion med styrketräning.

På grund av pandemin har starten av motionsgrupperna blivit något framflyttad, men den 15 mars drar träningen igång igen. Tyvärr behöver Storfors bassäng renoveras och kan just nu inte användas, vilket betyder att vattenmotionen utgår.

Hjärtmotion - start den 15 mars

Tid & plats: Tisdagar klockan 10-11 i judolokalen, Sporthallen, med start 15 mars.
Här tränar vi framförallt konditionen men även rörlighet och styrka. Hjärtmotionen passar alla som vill hålla hjärtat friskt och starkt. Passar även för de som har eller haft hjärt-kärlbesvär.
Ledare: Barbro Junell Hagström

Cirkelmotion - start den 17 mars

Tid & plats: Torsdagar klockan 14-15 i Kulturhuset, Lilla eller Stora Galejan med start 17 mars. Detta pass ersätter styrketräningen för seniorer och flyttas från kommunhuset till Kulturhuset. för att ge plats för flera utan att skapa trängsel. Cirkelmotion passar den som vill komma igång med styrketräning. Träningen är allsidig och sker med hjälp av enkla redskap vid flera olika stationer.
Ledare: Pia Aspvik

I Kulturhuset finns även Kulturcaféet att nyttja.

Anmälan: Görs på plats och första gången kan man testa gratis.
Avgift: 400 kronor per grupp. Eftersom starten blir något försenad erbjuds endast elva träningstillfällen under våren. Därför är också den normala avgiften på 550 kronor rabatterad till 400 kronor för hela våren.
Grupperna tränar från vecka 11 till vecka 21.
Information: Pia Aspvik 0550-652 45

Senast publicerad av Eva Wiklund