Logotype för Storfors kommun

Fredag 10 april spelas SM-matcher i Storfors

Fredag den 10 april spelas SM-kvartsfinal i Storfors.

Då möter Storfors BTK Spårvägen på hemmaplan.

- Förra året fick vi stryk av dem i kvartsfinalen, så vi är revanschsugna, och i år har vi ett helt annat lag. Vi är inte rädda för någon, säger tränaren Anders Hulth.

Storfors BTK kom två i Pingisligan och hade därmed ganska fritt spelrum när det gälle att välja motståndare. Att valet föll just på Spårvägen, som kom femma i Pingisligan, beror på flera saker.

- Vi vet vilka spelare de har, i de andra lagen kan vi vänta oss fler överraskningar. Med det lag vi har nu ska vi ta dem. Sista matchen mot Spårvägen vann vi med 6-2 även om det var många tuffa set.

En stor förhoppning sätter både tränarna och tjejerna till att storforsarna nu fyller hallen. Filareti Exarchou från Grekland, Cristina Kont från Rumänien, Sonja Obradovic från Bosnien/Norge och Audrey Mattinet från Frankrike reser långväga för att spela elitpingis i Storfors. Kanske kommer storforsarna att kontra med att resa sig ur tevesoffan och bege sig till Sporthallen fredag 10 april klockan 18.30. Matchen spelas med fri entré.

- Vi kom tvåa i Pingisligan, men nu börjar det om med SM-spelet. Det är nu det verkligen gäller. Nu hoppas vi på ett publikstöd som överraskar, säger Anders Hulth.

Vinner Storfors kvartsfinalen så blir det SM-semifinal på hemmaplan i Storfors andra veckan i maj.

Senast publicerad av Eva Wiklund