Logotype för Storfors kommun

Föreningsmässa tisdag den 26 april

Tisdagen den 26 april har du ett unikt tillfälle att få överblick över Storfors föreningsliv.
Då arrangeras föreningsmässa i Kulturhuset av projektet ”Demokrati i samverkan”.
- Vi hoppas på riktigt stor uppslutning av både föreningar och besökare, säger projektledare Johanna Bergfalk, som håller i trådarna tillsammans med biblioteksutvecklare Terese Lindblad.

Tanken är att alla föreningar och organisationer i Storfors ska få chans att visa upp sig under trivsamma former. Hela bottenvåningen i Kulturhuset är bokad med utställning i Stora och Lilla Galejan. Kulturcaféet kommer också att vara öppet.
Mässan pågår under tre kvällstimmar och det blir självklart fri entré.

Projektet ”Demokrati i samverkan” jobbar bland annat för att utlandsfödda personer ska hitta vägar in i föreningslivet. I många länder fungerar inte föreningslivet på samma sätt som i Sverige, och projektgruppen vill nu visa att alla är välkomna till kommunens aktiva föreningar.

Här finns allt från fiske och båtliv till fotboll, innebandy, pingis och skytte samt kyrkliga sammanhang med körer, barngrupper och aktiviteter för både yngre och äldre. Dessutom finns studieförbund med olika verksamheter.
Mässan vänder sig inte bara till utlandsfödda.

Tvärt om är alla som är det minsta nyfikna på vilka föreningar och organisationer som finns i Storfors välkomna. Här finns bra möjligheter att få överblick över vilka aktiviteter, tider och platser som erbjuds.
Arrangör för mässan är projektet Demokrati i samverkan med Storforsföreningarna, biblioteket och Kulturhuset.

FAKTA

Plats: Stora och Lilla Galejan i Kulturhuset, Centrumplan 1.
Tid: 26/4 kl 17.00–20.00.
Information: johanna.bergfalk@storfors.se eller 0550-651 98.

Affisch föreningsmässa

Senast publicerad av Eva Wiklund