Logotype för Storfors kommun

Folkfest när Storfors firade SM-guldet

Med flaggorna i topp, röda mattan utrullad, guldglitter, bubbel och folkfest utanför Kulturhuset firades Storfors SM-hjältar.

Jubel, sånger och applåder välkomnade laget som rullade in till röda mattan i en gul Cadillac Eldorado från 1976.

- Det är en ära att få skjutsa det här laget som verkligen satt Storfors på kartan, säger bilägaren Kenneth Hjelm.

Se film med glimtar från firandet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Flera hundra personer har slutit upp och från scenen styr kultur- och fritidschef Olle Rodéhn firandet.

- Jag har svårt att hitta ord. Det här är stort för Storfors men också för mig personligen eftersom jag känner de här personerna och vet hur mycket slit som ligger bakom framgången, säger han.

Kommunchef Mats Öhman tackar laget för att spänning de bjudit på under säsongen, men också för all den publicitet som de skänkt Storfors.

- Ni syns ju i media överallt. Det är otroligt. Vi var stolta när ni tog hem silvret förra året, men ni tyckte själva att det fattades något då. Silver är bra men guld är bättre och jag är tacksam att ni valde att fortsätta er resa, säger han till publikens stora jubel.

Pierre Österberg från Jordkullen får stora applåder när han som första sponsor kliver upp på scenen och meddelar att företaget är med ett år till.

- Vi har sponsrat bordtennisen i Storfors sedan 1996. Nu börjar det verkligen ge frukt, skrattar han.

Mirva Roivainen njuter av firandet.

- Det här är så fantastiskt att jag får gåshud. Jag beundrar hela familjen som kämpat för det här, och jag tror att det betyder mycket för att lyfta Storfors ännu mer, säger hon.

Lina Misikonyte tackar Storforsborna för allt stöd under året.

- Ni fanns där när det gick bra, men också när vi hade det tuffare. Vi vill ge er ett stort tack för det, säger hon.

När Hannah Hicks får frågan vad hon kommer att bära med sig från tiden i Storfors har hon svaret klart:

- Det är all support vi fått och att vi varit som en stor familj. Den här dagen kommer jag aldrig att glömma, det känns mäktigt att så många har kommit för att fira oss.

Hur resonerade laget då inför den sista och avgörande matchen? Spelarna berättar om hur de peppat och styrkt varandra, om Hannas positiva energi och om Marianns löfte som hon gav de andra:

- Jag kan blir ”galen” i vissa spelsituationer. På morgonen innan finalmatchen fick jag se var och en i ögonen och lova att hålla mig lugn vad som än hände, skrattar Mariann. Hon höll löftet och tog hem en av finalens allra viktigaste matcher mot en motståndare som hon tidigare förlorat hårfint emot i många olika sammanhang.

Guldfirandet avslutas med att spelarna får signera ett pingisbord och dessutom mängder av idolkort till både barn och vuxna.

- Vilket firande. Jag hade aldrig vågat hoppas att så många skulle komma för att fira oss. Jag är helt tagen, säger Anders Hult, som får medhåll av tränarkollegan Tomas Bergquist.

- Det är ofattbart. Vilket stöd. Jag är överväldigad, säger han, innan den vackra bilen rullar fram för att ta vinnarlaget på ytterligare en jubelrunda i Storfors.

Senast publicerad av Eva Wiklund