Logotype för Storfors kommun

Fantasifulla tavlor av Lena-Maria Stigsdotter

Månadens konstnär i Storfors Kulturhus heter Lena-Maria Stigsdotter. Hon är verksam konstnär i Säffle, men är uppvuxen i Lungsund. Hennes fantasifulla konstverk sätter igång fantasin hos betraktaren.

-Det känns väldigt roligt att få visa upp min konst här i Storfors där jag har mina rötter, säger Lena-Maria medan hon hänger upp en av de sista tavlorna inför utställningen i Kulturcaféet.

Lena-Maria att skapar med olika material och tekniker, det kan vara allt från en liten pålimmad bit tyg, metall eller papper till ett collage av olika material, sådant som ofta annars slängs. Stora ytor, geometriska former och linjer är vanligt i hennes verk. Hon målar inte med pensel utan använder olika redskap eller fingrarna. Det som ofta inspirerar henne i skapandet är naturen och musiken som alltid varit viktig för henne. En låt, en dikt, blommor, löv, regn eller sol - allt kan inspirera till skapande. Alla livets intryck kommer till uttryck på olika sätt i ett vilt experimenterande i hennes konst.

-Barndomens uppväxt med naturen och musiken, min pianolärare, min bildlärare och körsången har format mig och min konst från början. Sedan flyttade jag till Karlstad och har gått en textil utbildning och flera kurser som gett mig verktyg att skapa på mitt eget sätt, berättar Lena-Maria.

Utställningen i Storfors Kulturhus Kulturcafé pågår till och med 14 mars.
Öppettider är må-to kl 12-18 och fr kl 12-15.

Lena-Maria Stigsdotter
"Home"

"Home"

"Ringar"

"Ringar" inspirerat av en dikt av Kent Andersson

Senast publicerad av Eva Wiklund