Logotype för Storfors kommun

Derby på hemmaplan för Storfors BTH lördag 17/12

På lördag 17 december spelar serieledande Storfors BTK derby mot Arvika BTK på hemmaplan i sporthallen.

Storfors leder Pingisligan stort och tror på ännu en seger.

- Det här är en match vi borde ta hem, men vi hoppas på fullsatt för vi spelar alltid bättre med massor av publik, säger tränaren Anders Hulth.

 

Storfors har hittills vunnit Pingisligans sex matcher. Nu återstår höstens sista match och sedan ytterligare sju matcher i vår innan det är dags för slutspel om SM-medaljerna.

Inför våren har många lag stärkt sina spelartrupper.

- Både Mälarenergi, Eslöv och Arvika har förstärkt med kineser, så våren blir klart tuffare. Å andra sidan har vi ett kanonlag och vi har aldrig varit bättre, säger Anders Hulth, som också berättar att Storfors förstärker med ytterligare en spelare för att gardera för sjukdom eller annan frånvaro.

Enligt reglerna får man bara spela med en spelare från länder utanför EU i varje match.

- Därför spelar det inte så stor roll om de andra toppar med kinesiskor. De kan bara ha en inne och då gäller det för oss att slå de övriga två, säger Anders Hult, som siktar mot att behålla topplaceringen inför slutspelet.

- Vi har otroligt bra drag i laget och alla är spelsugna, säger han.

Till lördagens match kommer alla fyra tjejerna, och på lördagskvällen vankas det klassiskt svenskt julbord hemma hos familjen Hulth där de bor.

- Det har de inte testat, så det ska bli spännande, säger han.

Hela laget hoppas nu på massivt stöd från Storforspubliken. En fullsatt sporthall är önskedrömmen.

- Storforspubliken brukar vara högljudd, men tjejerna säger att det verkligen blir ett stöd, säger Anders Hulth.

FAKTA: Matchen startar kl 11.00 på lördag 17/12. För den som vill stötta klubbens kamp för att hämta hem Sm-guldet till Storfors finns också chans att swisha till 123 394 55 16 eller lämna ett bidrag på plats i Sporthallen. Klubben bjuder på fri entré.

 

Här är Storforsspelarna som tar fajten i Sporthallen på lördag 17/12 kl 11.00:

Mariann Juhász 29-årig ungerska boende i franska Marseille. Började spela som 7-åring i sin ungerska klubb Statisztika Psc. Bästa slag; backhand. Marianns bästa minne är 2:a platsen vid Lag-VM för juniorer. Årets målsättning är att göra bra resultat och vinna mästerskapet med Storfors.

Jessica Yamada 27-årig brasilianska boende i Polen under europeiska säsongen annars i São Paulo. Började spela som 8-åring hemma i São Paulo. Bästa slag; serve och attack. Jessicas bästa minne hittills är när hon var med och vann Lag-VMs andra division med Brasilien. Årets mål är att se till att hennes franska klubb och Storfors når bra resultat.

Tin-Tin Ho 18-årig engelska boende i London. Började spela som 5-åring i Crusaders TTC/Croydon. Bästa slag; forehand attack. Tin-Tins bästa minne är när hon otippad blev Engelsk mästarinna. Årets målsättning är att spela bra och hjälpa Storfors till ett bra resultat. Spelar för första gången i en liga utomlands.

Hannah Hicks 25-årig engelska som spelat i klubben 3 år, senast säsongen 2014/15, tillbaka efter 1 års frånvaro. Började spela bordtennis i moderklubben Andover 2002. Bästa slag; backspin. Hannahs bästa minne är när hon deltog i Samväldesspelen 2010 och 2014. Årets mål är att ta tillbaka sin plats i Engelska landslaget och att Storfors går till final.

Senast publicerad av Eva Wiklund