Logotype för Storfors kommun

Dags för Storforsmârken & Minijoggen lördag 16 september

Lördag 16 september är det dags för Storforsmârken och Minijoggen.

Marknaden arrangeras för 36:e gången och traditionellt är det en återvändarhelg när man träffar vänner och bekanta.

 - Jag flyttade själv till Storfors när jag var elva år och jag minns att man väntade på just den här helgen långt i förväg. Jag fick egna pengar och fick gå själv med mina kompisar, det var stort då, skrattar Ann Sohlberg, som är den som håller i trådarna i år

Det är Storfors FF som driver hela arbetet med Storforsmârken och Ann räknar med att minst ett 30-tal ungdomar och föräldrar kommer att hjälpa till som funktionärer på olika ställen och med städningen efteråt.

- Det här är ett jätteviktigt arrangemang för oss, det är årets största inkomstkälla för föreningen, berättar hon.

I år räknar man med ett 80-tal knallar och det kommer som vanligt även att finnas en hel del föreningar på plats. Man kommer bland annat att få chans till luftgevärsskytte.

Davids tivoli återvänder, men på grund av bygget av Storfors nya resecentrum kommer man enbart att hålla till utanför Kulturhuset/Folkets hus.

- De ska försöka ta med någon ny karusell också, vi får se vad som ryms, säger Ann, och berättar att det även blir en scen med underhållning utanför kommunhuset.

Populära Minijoggen, som arrangeras av Föreningen Storfors Skidor, riktar sig till barn under tio år och alla löpare får guldmedalj. Starten går klockan elva och anmälan görs direkt vid starten på Djupadalsgatan, vid fd Elon.

På kvällen arrangerar Folkets Hus Restaurang & Pizzeria marknadsdans med bandet Just Kidding.

Ytterligare information: Ann Sohlberg Storfors FF 076- 126 60 33

Senast publicerad av Eva Wiklund