Logotype för Storfors kommun

Centrumfesten tillbaka med 70-talet utställare

Julmusik, luciatåg, 70-talet utställare och en Värmlandstomte som rest hela vägen från norr.

Det är bara några av de ingredienser som Centrumfesten bjuder på en helt vanlig tisdagskväll i Storfors.

Länk till programmet i PDF Pdf, 379 kB.

 Det är den 6 december kl 16-19 som företagare, butiker, föreningar och kommunala verksamheter satsar på öppet hus med julmingel, utställare, torgmat och mycket annat.

- Jag ser verkligen fram emot den här kvällen varje år. Det är alltid lika positivt att se så många Storforsare och besökare ha trevligt under en intensiv decemberkväll, säger kommunalråd Hans Jildesten.

Grundtanken med evenemanget är att företagare, handlare och föreningar ska få chans att visa upp sig. Centrumfesten brukar vara väldigt uppskattad och i år kommer ett 70-tal utställare att delta.

- Vi brukar få väldigt positiv respons från företagarna, därför vill vi fortsätta med den här festen och det är roligt att den växer lite för varje år, säger näringslivsutvecklare Börje Andersson.

Hela Storfors centrum kommer att andas julgemyt under några kvällstimmar. På kommuntorget brinner brasan och gatorna kommer att lysas upp av eldar och marschaller. I en tipi delar värmlandstomten ut gratis klappar till alla barn under tio år.

I Kulturhuset är det både utställning, julmarknad, underhållning, pyssel för barn och test av skytte. På kommuntorget kan man handla allt från grillade hamburgare till medeltidspizzor och Kôlbullar. I Kommunhuset finns bland andra polisen, arbetsförmedlingen; Stiftelsen Björkåsen och en rad kommunala tjänstemän som kan berätta om allt från fibersatsning till kommunens nya äldreboende eller nya öppettider för återvinningsstationen. På torget får man gärna provsitta både polisbil och brandbil, och vid sjutiden avslutar Värmlandstomten sin kväll genom att dela ut godispåsar till alla barn vid brasan strax efter att Luciatåget anlänt.

Tid & plats: Storfors centrum tisdag 6 december kl 16-19.

Länk till programmet i PDF Pdf, 379 kB.

Senast publicerad av Eva Wiklund