Logotype för Storfors kommun

Bygdedagar en uppskattad social träffpunkt

När Bjurtjärns hembygdsförening arrangerade bygdedagar bjöds det både på servering, knallar, aktiviteter och teater. Men framförallt bjöds det på en träffpunkt i bygden.

- Det spelar nog inte så stor roll vilka aktiviteter som bjuds. Många ser det här som en chans att träffa folk de inte sett på länge och hinna prata lite och det är precis som det ska vara, säger Jonas Karlsson, som är kassör i föreningen.

Och nog har många sett den möjligheten för myllret på gårdsplanen är stort och hembygdsföreningen fick ganska snart slut på Här kan man handla allehanda handgjorda alster och här finns också en loppis att kika in i. Den gillar Kelly Andersson skarpt när hon besöker marknaden tillsamman med pappa Joel Andersson.

Birgitta Haglund bemannar både ett lotteristånd och hembygdsföreningens försäljning handgjorda alster.

- Jag har sålt mina två första trasmattor som jag tillverkat till föreningen, säger hon.

Nedanför gårdarna, på parkeringen, finns det chans att ta en ridtur på Baronen eller Isak. Simon Hedlund är med som hjälpledare och han tar en provtur på Baronen.

- Jag gillar mest att galoppera och hemma på Herrnäset har jag en egen ponny, säger Simon, som också spelar fotboll med ett lag i Storfors.

Aktiviteterna fortsätter in i det sista under marknadsdagen medan skådespelare och arrangörer förbereder teatern Guldfeber. Under fredagen hade man ett 40-tal besökare, men denna lördagseftermiddag ser det ut att bli långt fler åskådare.

Senast publicerad av Eva Wiklund