Logotype för Storfors kommun

Biblioteksboken kommer hem till dig över 70!

"Välkommen att höra av dig - du som är över 70 år eller i en riskgrupp gällande coronaviruset. Vi kör hem biblioteksböckerna till dig", hälsar biblioteksassistent Ann-Kristin Jedehulth och bibliotekschef Michael Nordeman.

Nu i coronatider erbjuder biblioteket en ny service för dig över 70, eller den som tillhör en riskgrupp.

- Vi kör ut böcker till dig och lämnar utanför din dörr, säger bibliotekschef Michael Nordeman.

Lånetiden är sex veckor, sedan hämtar bibliotekspersonalen böckerna och kör ut nya ifall det fortfarande finns behov.

Om det är många som vill utnyttja servicen kan det förstås bli lite väntetid, men böckerna kommer inom några dagar.

- Vi märker att många av de äldre väljer att stanna hemma, helt enligt Folkhälsomyndighetens direktiv, så nu vill vi hjälpa till på det sätt vi kan, säger Michael.

Den som är intresserad kan kontakta biblioteket och berätta vilja böcker som är intressanta. Man kan också få hjälp med tips på intressant litteratur via telefon.

För den som vill komma på besök är biblioteket i dagsläget öppet som vanligt. Den som vill låna dator ska veta att tangentbord och mus spritas mellan besökarna och det finns också engångshandskar att få av personalen.

Övriga nyheter i biblioteket med anledning av det nuvarande läget:

  • Lånetiden utökas till sex veckor. Den förlängda lånetiden för alla medier, utom de som det är kö på. Där är lånetiden som vanligt två veckor.
  • Fritt antal omlån (gäller ej böcker med kö). Om du redan nått max antal omlån, kontakta biblioteket via e-post eller telefon så får du hjälp.
  • Antalet e-lån per låntagare utökas till två e-böcker eller e-ljudböcker i veckan. Se mer information om e-böcker på Bibliotek Värmlands hemsida, bibliotekvarmland.se

Som vanligt kan du om du vill lämna böcker, filmer och tidskrifter i återlämningslådan utanför bibliotekets entré på gatuplan.

Biblioteket fortsätter med ordinarie öppettider måndag 10-18, tisdag 10-16, onsdag 10-16, torsdag 10-18 och fredag 10-14 tills vidare. Du bör dock vara uppmärksam på att öppettiderna kan komma att ändras så håll koll på Facebook och på kommunens hemsida, storfors.se

- Kom ihåg att inte besöka biblioteket ifall du känner dig sjuk. Vi måste vara rädda om varandra, säger Michael Nordeman.

Kontakt: 0550-651 94 eller via mail biblioteket@storfors.se

Senast publicerad av Eva Wiklund