Logotype för Storfors kommun

Besöksrekord vid Lungsunds julmarknad

När Lungsunds hembygdsförening, Storfors församling och Pensionat Lungsund slog upp portarna till den traditionella julmarknaden blev det besöksrekord.

Julmarknaden, som är spridd i hela byn, besöktes av folk från vida omkring. Jan-Olov Holm hade åkt från Kristinehamn för att besöka dottern Maria Holm i Lungsund och julvimlet.

- Det här är ju nästan som marknaden på Skansen, skrattar han, och Maria säger att årets marknad är den mest välbesökta för hennes del. I pensionatet, kyrkan och hembygdsgården erbjuder utställare allt från smycken, ullprodukter, hemvävda mattor till skärbrädor, kransar och choklad.
- Vi har sålt en hel del. Det här är en jättebra marknad, säger Eivor Edwinsson som bland annat säljer hemstickat tillsammans med maken Leif.

I hembygdsföreningens stall stannar många till Vid Stefan, Annika och Rebecka Kruses bord. Här finns skärbrädor i de mest fantasifulla träslag.

- Vi gör i allt från äppelträd och körsbär till oxel, ek eller som här från en stor björk-knota, visar Stefan.

Serveringarna, som finns på alla tre ställena är fullsatta. Här finns kaffe med dopp, men också lite mer matiga alternativ på pensionatet som bland annat erbjuder jul-landgång.

- Det här var riktigt rejält och dessutom gott, säger Agne Larsson.

Värmlandstomten fanns också på besök med godispåsar till de yngsta och hela julmarknaden avslutades med musik i Lungsunds fina kyrka.

Senast publicerad av Eva Wiklund