Logotype för Storfors kommun

Annorlunda toner av unga indiska artister

-Spännande, annorlunda och jättebra, löd några av kommentarerna efter konserten i Lungsunds kyrka på fredagskvällen. En grupp indiska ungdomar framförde sina sånger för nästan 150 personer som kommit för att lyssna på den ovanliga konserten.

Den indiska gruppen är, som beskrivits i tidigare artiklar, i Sverige för att spela in Bollywoodfilm i vackra svenska miljöer. Aru Sandaman som är stafettläkare i Storfors är känd musiker och kompositör i Indien och Sri Lanka och han är väldigt glad över att ha fått möjligheten att låta den svenska publiken möta den indiska musiken. Alla intäkter från konserten går till en skola och ett barnhem som han driver I Sri Lanka.

Konserten bjöd på kärleksvisor, religiösa sånger, folkmusik, klassisk indisk sång och filmmusik som framfördes som solosång, duetter och sång i grupp. Artisterna är välkända i Indien där de vunnit talangtävlingar eller medverkat i filmer och shower. Konferencier var skådespelerskan Preetha Anandhan som till och med lärt sig några meningar på svenska.

En av besökarna funderar på om låtarna handlade om deras livsöden eftersom flera var så vemodiga och att det nog är musik man måste vänja sig vid eftersom det är lite annorlunda tonskala.

-Vi behöver få nya influenser och det är fantastiskt att man kan ordna detta i lilla Lungsund, säger Ros-Marie Holmberg på väg till församlingshemmet för att fika efter konserten.

Indisk musik i Lungsunds kyrka

Senast publicerad av Kristina Elmström