Logotype för Storfors kommun

Afrikansk stjärna - drömvärvning för Storfors BTK

Nu ansluter Afrikas stora pingisstjärna Dina Meshref till Storfors BTK.

- Det är en drömvärvning, och hon verkar dessutom vara en riktigt härlig tjej som kommer att passa bra in i laget, säger tränaren Anders Hulth.

Se intervjuer med Dina Meshref:

www.youtube.com/watch?v=1LP5tJlcIgw Länk till annan webbplats.
www.youtube.com/watch?v=DK-RqmzaGE4 Länk till annan webbplats.

Damlaget, som kämpar för att ta hem SM-guldet till Storfors, fick veta den stora nyheten efter segern mot Arvika BTK.

- Tjejerna blev både glada och imponerade. De känner självklart till henne eftersom hon är Afrikas etta och även är rankad bland de 100 bästa i världen, säger han.

Dina är född i Kanada men bor nu i Egypten där hon tränar pingis och läser företagsekonomi på universitetet i Kairo.

- Jag är van sedan grundskolan att både plugga för att få bra betyg och träna pingis, det handlar bara om tidsplanering och fokus. Om man bara har en timme till träning så gäller det att vara fullt fokuserad den timmen, säger Dina i en intervju med ITTF, International table tennis federation.

23-årigen har blivit något av en förebild för afrikanska tjejer och ger rådet att satsa på både studier och idrott.

- Det ger en mental styrka att inte bara satsa på idrotten, säger Dina, som tillbringar minst en månad i Kina varje år. Hon berättar för ITTF att det är helt avgörande för hennes utveckling.

- Det är i Kina de bästa spelarna finns och jag har lärt mig otroligt mycket under mina perioder där, säger hon.

Att en toppspelare som Dina satsar på Storfors BTK kommer att stärka hela laget, menar Anders Hulth.

- I och med att hon är ytterligare ett snäpp högre rankad än övriga så kan de slappna av och få ett ännu bättre spel. Det är jag övertygad om, säger Anders Hulth.

Han tror att det är klubbens rykte och chansen att få möta riktigt bra spelare som lockar Dina. Laget bor hemma hos familjen Hulth dit även tränaren Thomas Bergquist ansluter, och det är oftast Thomas som åker och hämtar spelarna på olika flygplatser inför matcherna.

- Vi är ju lite ovanliga som klubb med vårt familjära upplägg. Tjejerna älskar verkligen det och känner sig trygga med sina två extrapappor och sin extramamma. Vi har dessutom väldigt roligt ihop, skrattar Anders Hulth.

Den 23-åriga toppspelaren är vänsterhänt, mycket snabb och har en aggressivt bra backhand.

- Hon är en självsäker och uthållig spelare som aldrig lämnar bordet. Jag tror att våra motståndare kommer att bli överraskade, säger han.

Alla övriga spelare i laget blir kvar, men eftersom man bara får spela med en icke EU-spelare samtidigt får Rahel Aschwanden och Dina Meshref spela olika matcher.

- Det här blir ett grymt starkt lag. Det ska bli en rolig vår, säger Anders Hulth.

Senast publicerad av Eva Wiklund