Logotype för Storfors kommun

500 kvadratmeter gym öppnar - mitt i Storfors

Jimmy och Susanne Wernström öppnar Gymfabriken på Östra industriområdet 4 - mitt i centrala Storfors.

Jimmy och Susanne Wernström öppnar Gymfabriken på Östra industrimrådet 4 - mitt i centrala Storfors.

Den 3 september slår Gymfabriken upp portarna till 500 kvadratmeter träningslokal i Storfors.

Nu väntar intensiva månader för Susanne och Jimmy Wernströms nystartade företag.

- Det här är något av det mest spännande jag gjort, säger Susanne, som under två år jobbat upp en trogen träningskrets i Bjurtjärns skola.

Fysisk aktivitet står högt på energiknippet Susannes agenda och för två år sedan startade hon Hit-IT, högintensiv träning i Tåbäcken. En trogen skara tränar regelbundet i skolans gymnastiksal där Susanne bjudit på allt från styrkepass till tabata och mer dansanta pass.

- Vi har i genomsnitt varit 20 personer på passen i Bjurtjärn, oavsett årstid, säger Susanne, som nu växlar upp och laddar för att driva ett komplett gym i centrala Storfors.

Besökarna kommer att få en 80 kvadratmeter stor lokal för olika pass med nylagt, dämpat trägolv, en maskinhall på 200 kvadratmeter, separat utrymme för fria vikter samt för crossfit-inspirerad gruppträning. Dessutom ska anläggningen ha ett barnrum med myshörna och utrymme för aktiviteter och man ska också kunna boka tid för massage.

- Många i vår målgrupp har barn och det är självklart att man ska kunna träna även som småbarnsförälder, säger Susanne, som betonar att anläggningen ska vara öppen för alla.

De nyblivna företagarna räknar med en omsättning på runt miljonen kronor per år och säger att de behöver 250 medlemmar för att satsningen ska bära sig.

- Hittills har vi bara fått positiva kommentarer och hejarop. Jag tror att ett riktigt gym är efterlängtat i Storfors, säger Jimmy, som betonar att de är öppna för samarbeten på olika håll. Just nu finns ett antal pass planerade, men de tar gärna emot synpunkter från framtida besökare.

- Vi vill verkligen bjuda in till att vara med i vår satsning och att ta chansen att påverka, säger han.

På hemsidan, som är under konstruktion, kan man läsa att det bland annat blir crossfitinspirerade pass, danspass, tabata, kick’n box, skivstångspass, yoga och skuggboxning. Ett par gånger per termin planerar man också att arrangera disco för barn. Som instruktör kommer Susanne att få sällskap av Linda Dollerup och Anette Lundberg.

Under juli och augusti pågår renoveringen och i slutet av sommaren kommer Gymspecialisten att leverera maskiner till lokalerna, som ligger centralt i Storfors på Östra industriområdet 4. Namnet Gymfabriken var givet från start, med tanke på de stora luftiga lokalerna som tidigare inrymt en montagefabrik.

Helgen 3-4 september slås portarna upp och sedan håller man öppet veckans alla dagar.

Hemsida: http://www.gymfabrikenab.se Länk till annan webbplats.

Hela lokalen är 500 kvadratmeter stor. I den här delen blir det maskinhall efter renoveringen.

Hela lokalen är 500 kvadratmeter stor. I den här delen blir det maskinhall efter renoveringen.

Senast publicerad av Eva Wiklund