Logotype för Storfors kommun

Badplatser

Sandstränder, klippor eller en bubblande älvmynning. I Storfors finns många möjligheter till bad. Här listar vi några badställen, men den som ger sig ut på småvägar eller längs Bergslagskanalen med kanot eller båt kan naturligtvis hitta egna små vikar eller badklippor.

Karta över badplatserna i Storfors

1.Badsta
Vid Badsta Camping finns fin sandstrand med bryggor. Servering, kiosk, utedass, lekplats och kanotuthyrning. Någon kilometer från Storfors centrum.

2. Jordkullen
Detta är ingen kommunal badplats, men det är en finbadplats med sandstrand någon kilometer norr om Storfors Centrum. Sväng höger från 26:an om du kommer från Storfors. Fortsätt ca en kilometer längs grusvägen och håll utkik efter en liten blå skylt som pekar ner åt höger. Inget dass eller toalett finns.

3. Lungsund
Mycket fint bad från bryggor och från stranden. Sandbotten. Toaletter, camping.

4. Hättälven
Detta är ingen kommunal badplats, men där Hättälven rinner in i Östersjön finns släta klippor och sandbotten. Fint bryggdäck. I själva älven kan man bada "bubbelpool" i de släta håligheterna vid älvmynningen. Väldigt få p-platser.

5. Kungsskogen
En liten badvik i Lilla Älgsjön med sandbotten. Detta är ingen kommunal badplats. Fint mete och vackra omgivningar. Det här är inte en kommunal badplats, men ett badställe som används av de boende i Kungsskogen.

6. Hytte
Liten badplats nära Nässundet. Detta är ingen kommunal badplats. Sväng av från 26:an mot Lungsund och åk ett par hundra meter. Sväng höger.

7. Asphyttan
Liten sandstrand vid Asphyttans sluss. Utedass finns. Asphyttans sluss ligger i direkt anslutning. Denna badplats ligger i Filipstads kommun, men den ligger nära Bjurbäckens slussar i Storfors och kan passa för ett dopp efter besök vid slussarna.

8. Kyrksten
Sväng av från väg 237 och sedan ganska snart ner till vänster. Badplats i sjön Alkvettern med bryggor och sandstrand, grus och småsten.

Senast publicerad av Anna Eriksson