Logotype för Storfors kommun

Nu får Storfors nattbuss och tätare turer

Från och med mitten av december får Storfors fler bussturer på kvällar, nätter och helger.

Den första nattbussen till Kristinehamn är en efterlängtad nyhet.

- Nattbussar och tätare turer har jag kämpat väldigt länge för, säger kommunalråd Hans Jildesten.

Länk till tidtabeller from 14 dec Länk till annan webbplats.

Det är i och med tidtabellsskiftet den 14 december som Värmlandstrafik sätter in de nya turerna, sammanlagt fem dubbelturer. De extra bussarna kommer till största delen att rulla mellan Storfors och Kristinehamn, men det blir även en extra kvällstur på vardagar till och från Karlskoga.

- Det här innebär att Storfors invånare får lättare att åka kollektivt till exempelvis teater, bio, restauranger eller hockey i Karlstad eller Kristinehamn. Nattbussen är anpassad mot kvällsbuss från Karlstad till Kristinehamn, och turerna kommer att göra stor skillnad, säger Hans Jildesten.

Från Värmlandstrafik tycker man att det är glädjande att kunna erbjuda Storforsborna den här förbättringen.

- Vi jobbar hela tiden med att utveckla möjligheterna att resa med buss och tåg. Nu var det Storfors tur, något som vi vet är väldigt efterlängtat, säger Lars Bull, vd på Värmlandstrafik.

Gissningsvis kommer de nya natturerna att bli populära bland Storfors unga.

Idag kan den som åker kollektivt välja mellan att åka från Kristinehamn vid sextiden eller strax efter klockan tio på vardagskvällarna. I och med den nya tidtabellen blir det en ny tur strax efter klockan åtta och dessutom en tur strax efter klockan elva.

På fredagar och lördagar blir det dessutom en tur klockan tio över ett.

- Vi hade önskat ännu fler turer och någon ännu senare nattur, men som ett första steg känns detta väldigt positivt, säger Hans Jildesten.

Restiden mellan Kristinehamn och Storfors är 25 minuter.

FAKTA: Biljett kan man köpa i biljettautomaten vid Resecentrum i centrala Storfors (busshållplatsen på Stationsgatan) eller på ICA Nära. Man kan även köpa biljett på bussen med sin mobiltelefon eller med bankkort.

Förstora bilden

Senast publicerad av Kristina Elmström