Logotype för Storfors kommun

Fiber på landsbygden

Fiberutbyggnad på landsbygden sker genom ett projekt i samverkan med Storfors, Kristinehamns och Filipstads kommuner och IP-Only.

IP-Only arbetar just nu med utbyggnaden av fibernätet i Storfors kommun. Planen är att IP-Only ska bygga ut fibernätet på framförallt på landsbygden där kommunen har dålig täckning idag.

IP-Only har eller kommer att ta kontakt med de fastighetsägare på landsbygden som ännu inte har beställt en fiberanslutning.

Teckna Medgivandeavtal
På utvalda adresser på landsbygden i kommunen där IP-Only nu bygger, och där man har varit fastboende sedan 2018/2019, har man även möjligheten till en speciallösning när det kommer till fibrering –att teckna ett så kallat medgivandeavtal. Innebörden av detta medgivandeavtal är att kunden kan få sin fastighet fibersatt idag men betalar för installationen när de önskar aktivera bredbandet och får då betala rådande marknadspris för installationen. Att få en förberedd fiberanslutning är utan kostnad för dessa kunder, så länge den är vilande, och den kan vara vilande hur länge som helst.

Har man inte blivit kontaktad och är intresserad av att beställa fiber ute på landsbygden så bör man kontakta IP-Onlys kundservice på 0200-430000 för mer information.

Det går också bra att kontakta kommunens bredbandssamordnare om man har frågor om ovan. Kontakta Jan Svärd på telefonnummer 0590-612 39 (måndag-torsdag).

Arbetet har kommit längs i Storfors Sydost, område C, där merparten av alla kundinkopplingar nu rapporteras att vara klara. I landsbygdsområden Storfors Väst, område A och B, pågår schaktning av fibernätet med flera grävlag. Här planeras kundinkopplingarna att bli klara under oktober-december 2021. Se karta nedan:

C = Storfors Sydost, A och B = Storfors Väst, 2 områden

IP-Only Värmlands hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du hitta mer information om fiberutbyggnaden och hur du kan beställa fiber.

I Storfors kommun finns sedan tidigare Bjurtjärns Fiber. De driver sitt projekt i egen regi och berörs inte av ovanstående projekt.

För mer information om Bjurtjärns Fiber, Se länk https://www.sbfiber.se/ Länk till annan webbplats.


Kontakt

Bredbandsamordnare för Storfors, Filipstad och Kristinehamn

Jan Svärd

0590- 612 39 måndag-torsdag

Senast publicerad av Eva Wiklund