Ungdomsmottagning

Ungdomsmottagningen vänder sig till tjejer och killar mellan 13 och 25 år. Det är gratis att komma hit och vi har tystnadsplikt*, och du - det finns inga onödiga eller dumma frågor.

På ungdomsmottagningen jobbar en barnmorska och en kurator. Till oss kan du vända dig med frågor kring kroppen, sexualitet och samlevnad. Du kan komma till oss om du är/ kan ha blivit eller gjort någon med barn. Vi utför provtagningar av sexuellt överförbara infektioner och kan hjälpa dig hitta ett passande preventivmedel. Här kan du hämta kondomer gratis.

Vi erbjuder även samtal om det mesta som händer i livet när man är ung, eller som hänt tidigare i livet. Samtalen kan exempelvis handla om relationer (partners, kompisar, föräldrar), oro/ångest, stress/prestationskrav, identitet/sexuell identitet, ätstörningar, alkohol/droger, sexuella kränkningar/övergrepp, nedstämdhet och ensamhet.


Ungdomsmottagningen är öppen på måndagar kl 15-16.

Barnmorska och kurator finns på plats.

Det är drop in, du kan komma utan att ha bokat tid.

Mottagningen finns på Hälsans Hus, Familjecentralen, Hammargatan 3


* Grundregeln är att vi som arbetar på mottagningen har tystnadsplikt. Alla som arbetar med barn och ungdomar har dock något som kallas anmälningsplikt vilket innebär att om vi misstänker att något barn eller ungdom far illa så är vi skyldiga att anmäla detta till socialtjänsten (14 kap 1§ socialtjänstlagen).

Om du inte vill, vågar eller har möjlighet att komma till en ungdomsmottagning personligen så rekommenderar vi dig att gå in och läsa på umo.se som är en nationell ungdomsmottagning på nätet för unga mellan 13 och 25 år. På umo hittar du relevant, aktuell och kvalitetssäkrad information om sex, hälsa och relationer. Här kan du ställa anonyma frågor och få personligt svar från barnmorska, psykolog, läkare, kurator, dietist eller sjuksköterska.Kontakt

Mottagningen finns på  Hälsans Hus, Familjecentralen, Hammargatan 3länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Telefontid kurator:
Måndagar kl 15.00-16.00
Telefonnr: 0550-651 69

Länkar

Umo.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

1177länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

BRISlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Barnombudsmannenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Jourhavande kompislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tjejjouren.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Barn och psykisk ohälsalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kuling.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - mötesplatsen för dig som har en förälder med psykisk sjukdom.

Kuling finns även på Facebook

Drugsmartlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast publicerad av Kristina Elmström 2019-08-16