Ungdomsmottagning

⛔Drop in mottagningen vid ungdomsmottagningen i Storfors är helt stängd tills vidare.⛔
Istället uppmanar vi våra ungdomar att om möjligt kontakta oss på andra sätt.
Har du förkylningssymtom, ska du inte komma till mottagningen.

Ring till oss! 010-83 657 04 Måndag och torsdag 8:30-9:30

Använd dig av vår sida på 1177.se, e-tjänster för att t ex förnya recept, beställa gratis klamydiatest m.m

Boka ditt besök till vår nya online mottagning! Du möter personalen på mottagningen via videosamtal med din mobil, surfplatta eller dator. Ladda ner appen, där appar finns, Ungdomsmottagningen Värmland online, och boka en tid till barnmorska, kurator eller sjuksköterska.

☎📞Inbokade besök som inte måste ske på mottagningen, kan komma att ske via telefon, facetime, videosamtal eller skype. (Kuratorssamtal, rådgivning osv)

Ungdomsmottagningen vänder sig till tjejer och killar mellan 13 och 25 år. Det är gratis att komma hit och vi har tystnadsplikt*, och du - det finns inga onödiga eller dumma frågor.

På ungdomsmottagningen jobbar en barnmorska och en kurator. Till oss kan du vända dig med frågor kring kroppen, sexualitet och samlevnad. Du kan komma till oss om du är/ kan ha blivit eller gjort någon med barn. Vi utför provtagningar av sexuellt överförbara infektioner och kan hjälpa dig hitta ett passande preventivmedel. Här kan du hämta kondomer gratis.

Vi erbjuder även samtal om det mesta som händer i livet när man är ung, eller som hänt tidigare i livet. Samtalen kan exempelvis handla om relationer (partners, kompisar, föräldrar), oro/ångest, stress/prestationskrav, identitet/sexuell identitet, ätstörningar, alkohol/droger, sexuella kränkningar/övergrepp, nedstämdhet och ensamhet.


Ungdomsmottagningen är öppen på måndagar kl 15-16.

Barnmorska och kurator finns på plats.

Det är drop in, du kan komma utan att ha bokat tid.

Om du hellre önskar att komma en annan tid går det bra att boka en på telefontiden.

Mottagningen finns på Hälsans Hus, Familjecentralen, Hammargatan 3

 

* Grundregeln är att vi som arbetar på mottagningen har tystnadsplikt. Alla som arbetar med barn och ungdomar har dock något som kallas anmälningsplikt vilket innebär att om vi misstänker att något barn eller ungdom far illa så är vi skyldiga att anmäla detta till socialtjänsten (14 kap 1§ socialtjänstlagen).

Om du inte vill, vågar eller har möjlighet att komma till en ungdomsmottagning personligen så rekommenderar vi dig att gå in och läsa på umo.se som är en nationell ungdomsmottagning på nätet för unga mellan 13 och 25 år. På umo hittar du relevant, aktuell och kvalitetssäkrad information om sex, hälsa och relationer. Här kan du ställa anonyma frågor och få personligt svar från barnmorska, psykolog, läkare, kurator, dietist eller sjuksköterska.Kontakt

Mottagningen finns på  Hälsans Hus, Familjecentralen, Hammargatan 3länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Tidsbokning: Måndag och onsdag 8.30-9.30 på telefon 010-83 657 04

Drop in: Måndagar 15-16
Barnmorska: Linda Martinsson
Kurator: Sofia Höglund


Senast publicerad av Oskar Eklöf 2020-03-17