Logotype för Storfors kommun

Victoria startade eget efter gymnasiet

Efter en halvårslång utbildning till nagelterapeut strömmar kunderna till Victoria Eng i Storfors.

- De flesta vill förlänga sina naglar, säger hon.

Det var efter gymnasiet som Victoria funderade på vad hon skulle göra. En släkting tipsade om utbildningen i Stockholm och Victoria nappade.

Det skulle visa sig att det fanns ett stort intresse för att få sina naglar fixade i Storfors där hon öppnade i samma lokaler som frisörsalongen Hårtussen.

- Det är verkligen jätteroligt att få vara kreativ på det här sättet. Dels kan jag hjälpa människor att förstärka och förlänga naglarna, men jag kan ju även göra snygga mönster och designer, säger hon, medan hon jobbar med Ulrika Hedbergs händer. Ulrika har egna långa naglar, men hon passar på att få dem lackerade.

- Om man målar själv så håller det ju bara några dagar. Det här blir väldigt hårt och håller i flera veckor. Det spar tid och blir väldigt bra, säger hon.

För Victoria är även den sociala biten i yrket positiv. Precis som hos hårfrissan blir det tid för samtal när man sitter på varsin sida av arbetsbänken.

- Folk pratar mycket och det tycker jag om, säger Victoria, som just nu också läser in högskolekompetensen för att kunna plugga vidare.

Drömmen är att bli psykolog och hon satsar på att komma in på den femåriga utbildningen.

- Jag tror att det skulle passa mig. Jag är intresserad av människor, hur man tänker och hur man kan lösa olika problem, säger hon.

Senast publicerad av Eva Wiklund