Logotype för Storfors kommun

Västsvensk stororder till Storforsföretag

Stefan Valentin Larsson och hustrun Tamara Larsson driver tillsammans Fore It's som nu tagit hem en order på 700 digitala parkeringsautomater som ska levereras till Göteborgs Stad.

För fyra år sedan startade Stefan Valentin Larsson företaget Fore It’s.
Nu har man tagit hem en stororder på 700 parkeringsautomater till Göteborgs Stad.
- Det känns jätteroligt, nu placerar vi vårt huvudkontor på Djupadalsgatan i Storfors, säger han.

Företaget, som säljer trafiklösningar och Cityterminaler som bland annat används för att ersätta traditionella parkeringsautomater, drivs som ett familjeföretag av Stefan och hustrun Tamara Larsson. Stefans son Emil är också delägare i företaget.

Göteborgs Stads Parkerings AB, som nu beställt 700 solcellsdrivna parkeringsautomater av Storforsföretaget, har fått låna ett tiotal automater under tre års tid. Det visade sig vara ett bra affärsdrag.

- Våra automater är helt digitala och fungerar i stort sett som smarta telefoner. Göteborgs Stad fick extremt bra resultat, och nu har vi ett ramavtal på fem år, säger han.

I avtalet med Göteborgs Stad som löper under fem år med option om förlängning, skall även supporten skötas från Storfors.

- Vi plockar in trasiga maskiner och ersätter direkt på plats i Göteborg, sedan renoverar vi maskinerna här i Storfors, berättar han.

Från kontoret kan företaget även sköta support direkt mot den som ska parkera.

- Vi kan se var en kund befinner sig och kommunicera direkt när det gäller betalningsmetoder eller hur de ska promenera för att hitta en annan automat om den som de står vid är trasig, berättar Stefan.

Han ser digitala automater som framtidens system, och menar att själva parkeringen bara är början. Redan idag finns möjlighet att via automaten skriva ut biljetter till evenemang eller lokaltrafik. Automaterna bidrar också med information till Göteborgs trafikledningssystem – så att man via infartsskyltar kan se var det finns lediga parkeringsplatser.

I framtiden ser man också en möjlig övergång till ett biljettlöst system, exempelvis med betalning via registreringsnumret.

I Storfors flyttar nu Fore It’s in i Wermlandsbankens gamla lokal på Djupadalsgatan 5.

- Vi har haft flera alternativ, även i Karlstad, men vi vill finnas kvar här på hemmaplan även om jag reser väldigt mycket. Jag vill bidra till ett samhälle med mera liv, och det känns bra att få ge något tillbaka till kommunen där alla våra barn haft en bra och trygg uppväxt och skolgång, säger Stefan Valentin Larsson.

Första året hade Fore It’s 400 000 kronor i omsättning. I år räknar Stefan Valentin Larsson med en omsättning på 47 miljoner kronor.

Han ser stora möjligheter till ytterligare tillväxt på den skandinaviska marknaden.

- Vi har planer på att vara fem anställda i firman, på sikt kan det naturligtvis bli ännu fler, säger han.

Senast publicerad av Eva Wiklund