Logotype för Storfors kommun

Succéstart för Gymfabriken i Storfors - får utöka passen

Ulla-Karin Fredlund var en av dem som premiärtränade

Ulla-Karin Fredlund var en av dem som premiärtränade

Det blev succé direkt när gymfabriken slog upp portarna i centrala Storfors.

- Vi har fått utöka till fyra pass per dag vissa dagar eftersom det stod upp till sju personer i kö till varje pass, berättar delägaren Susanne Wernström.

För att verksamheten i den 500 kvadratmeter stora lokalen – fylld med maskiner, fria vikter, crossavdelnining och sal för pass – ska gå runt krävs 250 medlemmar.

Efter knappt två veckors öppethållande är man uppe i hundratalet medlemmar – och ytterligare många köper engångskort eller kommer för att testa olika pass.

- Det är över all förväntan. Fortsätter det så här så kommer kalkylerna att hålla. Då kan vi utveckla verksamheten ännu mera.

Morgnar och förmiddagar är fortfarande lugna med en jämn ström av besökare.

- Då kommer det bara ett par i taget, men efter klockan fyra smäller det till, skrattar Susanne, som berättar att alla ändå tycks få gott om plats vid maskiner och vikter.

- Det är till passen vi har kö. I maskinhallen är det mycket folk, men inga köer utan en behaglig stämning, säger hon.

Pass som tabata, cross, yoga, danzy och många andra utökas allt eftersom.

- Vi är så glada och tacksamma att vi har flexibla instruktörer, säger Susanne, som också börjat få en hel del bokningar för massage. Den personliga tränaren Leo Gustavsson börjar också att få en hel del att göra.

Susanne och maken Jimmy, företagets andre delägare, jobbar nu med att få upp skyltar utomhus och med att få hemsidan ordentligt i ordning.

- Vi har inte riktigt hunnit med. På hemsidan har vi exempelvis inte lyckats få in priser för seniorer och juniorer, men självklart har vi lägre pris för de grupperna, säger hon.

Lördag den 17 september – under marknadsdagen – passar även Gymfabriken på att ha öppet hus med fri träning mellan klockan 9 och 18.

Hitta dit: Östra industriområdet 4 med avfart från Stationsgatan i centrala Storfors.

Hemida: Gymfabrikenab.se

Senast publicerad av Eva Wiklund